Ofera personalitate casei tale

Asa cum putem fi identificati pe baza amprentelor diferite pe care degetele noastre le lasa asupra obiectelor, ala fel si casele noastre sunt ambientate intr-un mod unic, diferit, care ne caracterizeaza. Chiar daca, pe baza preferintelor noastre, alegem obiecte realizate in serie care se pot regasi si in optiunile celorlalti, modul in care le folosim, locul pe care il ocupa in cadrul unei ambientari, pozitia fata de celelalte obiecte, toate acestea ne definesc in fond personalitatile diferite! Fiecare casa are propriul ritm, propria compozitie si propria varianta de ambientare interioara. Locuintele noastre sunt adevarate carti de vizita, cu o capacitate de expresie care depaseste cu mult rolul acelor „fluturasi”. Ele ne pot evidentia caracterul, ne pot sluji drept referinte si ne pot ajuta sa ne delectam oaspetii si sa ne bucuram de reuniunile in familie.

Casele noastre trebuie sa poarte vizibil amprente ale stilului, personalitatii si ratiunii noastre. Fiecare loc are un rol bine definit si o implicare activa sau pasiva la nivelul vietii noastre sociale, profesionale, de familie sau intime, personale. Livingul ilustreaza afinitatea noastra spre latura sociala. Serile cu prietenii sau discutiile in famile sunt ferm influentate de aceste caracteristici ale personalitatii nostre, care se reflecta in modul in care alegem sa ne decoram locuintele. O atentie sporita asupra sanatatii noastre este pusa in lumina de un spatiu destinat relaxarii, un dormitor confortabil sau o bucatarie eficient utilata. Spatiul in care locuiesti este o oglinda a firii tale. Fie ca esti extrovertit si vrei sa iti asezi la vedere trasaturile definitorii sau, dimpotriva, esti o fire introvertita, misterioasa, poti sa te joci cu accente si „artificii” de ambientare prezente in spatiul locuintei tale.

Citeste si:  Muscatele - minunatele plante ale copilariei noastre

Alege culori indraznete! Foloseste-le forta de expresie in favoarea ta si realizeaza zone de accent pline de energie si vitalitate. Vopseste in rosu sau oranj un perete din cadrul livingului, dormitorului sau bucatariei. Alege un mobilier modern, in aceeasi gama cromatica, pentru bucatarie si pentru locul de luat masa. Aceste spatii vor fi sigur in centrul atentiei musafirilor tai!

Combina materiale si texturi! Pentru un spatiu uniform, care comunica liber cu vecinatatile, neingradit vizual, alege elemente realizate din sticla: pereti din caramida de sticla, usi de sticla sau mese cu blat de sticla. La nivelul pardoselii, functiunile prezente in cadrul casei pot fi definite prin diferentierea materialului de baza: parchet din lemn, placi ceramice, placi din piatra. Acestea vor ajuta privitorul sa perceapa spatiul ca pe un intreg in care zonele functionale se succed si se imbina armonios.

Citeste si:  Cum sa dai viata unei camere

Nu uita de puterea de expresie a obiectelor decorative. Vasele ceramice, de lemn sau sticla, cu forme regulate sau organice, cu diferite dimensiuni, ansambluri care respecta diverse reguli de compozitie, in culori contrastante sau neutre, imprima un puternic caracter de spontaneitate, rigoare, armonie, neliniste asupra amenajarii spatiilor tale, caracter care defineste, in esenta, felul tau de a fi. Florile, prin gingasia lor, prin aranjamentul corolei, prin culorile lor sau prin raportul pe care il stabilesc cu celelalte elemente prezente in jur, pot constitui accente deosebite. Masutele sunt si ele foarte importante deoarece pot lega intreaga compozitie, pot da continuitate elementelor de mobilier sau pot “rezolva” zone greu amenajabile. Masutele este bine sa fie alese in culori contrastante si sa fie realizate din materiale prezente in restul spatiului sub o alta forma. Cu un aspect lucios sau mat, acestea sigur vor capta atentia, vor dirija privirea in punctul pe care vrei sa-l evidentiezi sau vor face neglijabil un unghi nefericit.

Un spatiu care te reprezinta sustine imaginea ta. La propriu. Mai stiti episodul din „Sex and the City” cand Samantha si-a pus increzatoare pe perete un nud de-al ei, pentru a se mandri si mai tarziu cu un corp demn de invidiat? Daca, totusi, nu esti atat de nonconformista, dar aceasta idee iti este pe plac, du-te la un studio si fa-ti o serie de fotografii din care sa o alegi pe cea care iti place cel mai mult. Apoi cere marimea pe care o vrei si decoreaza-ti unul dintre peretii casei cu zambetul tau minunat!

Citeste si:  Trandafirul de Jericho, planta nemuritoare

Chiar daca o calci in picioare pardoseala are un rol bine definit in cadrul oricarei ambientari – asta daca stii cum sa profiti de potentialul sau estetic. O zona importanta a livingului tau poate fi adusa „sub lumina reflectoarelor” printr-o spectaculoasa schimbare de material. Poti realiza o suprafata de sticla, sub care isi sustine forta plastica o grupare de pietre cu dimensiuni si forme neregulate, o legatura marcanta intre spatiul construit si cel natural. Aceasta „troneaza” intr-o pardoseala realizata din parchet de lemn.
Lumina naturala are un aport deosebit la armonizarea intregii compozitii. Ea poate fi sustinuta de lumina artificiala, asigurata prin spoturi cu flux de lumina ajustabil.

Imbraca-ti locuinta conform stilului si personalitatii tale, uimeste-i pe ceilalti cu aspectul sau desavarsit si fa-i dornici sa te cunoasca!


Un comentariu
  1. si eu sunt de parere ca obiectele decorative fac totul; nu sunt neaparat adepta unui interior incarcat, dar micile accente ofera casei personalitatea pe care o doresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.