Oh… DA! Berea face bine la oase

Please select a featured image for your post

Da, foarte multi barbatii au burtica de bere dar sa privim latura pozitiva a lucrurilor. Au oase de fier! Departamentul de Cercetare al Universitatii din California a stabilit ca berea contine silicon si prin urmare, are efecte benefice asupra oaselor.

Cercetatorii au ajuns la concluzia aceasta in urma compararii a peste 100 de marci de bere pe care le-au gasit in comert. In general, berile brune au mai mult silicon decat berile blonde. Hameiul este cel mai bine pozitionat ingredient al bauturii, din punctul de vedere al continutului de silicon.

Citeste si:  Inlocuire ferestre

Aceste informatii ar trebui sa ne intereseze in special pe noi femeile si va spun de ce. Tipul de silicon din bere se numeste acid ortosilicic si poate fi absorbit in proportie de 50% de catre corp. Bananele sunt o alta sursa bogata de silicon dar doar 5% din acesta este volubil pentru organism. Acesta forma de silicon benefica incurajeaza dezvoltarea si intarirea de tesuturi in oase si cartilaje.

Citeste si:  Salate de vara (II)

Consumul moderat de bere poate sa-ti ajute corpul sa se apere de efectele osteoporezei, o boala care prezinta ca simptome o masa osasa scuzata si deteriorarea oaselor.

Un alt studiu realizat in 2009 de catre revista Nutrition cu participarea a 1700 de femei a descoperit ca participantele care erau consumatoare de bere aveau o densitate osoasa mai buna decat cele care nu consumau deloc.

Citeste si:  Cum lupta finlandezii cu frigul: supa de somon Lohikeitto si cozonacei Pulla

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.