Pasiunea rosie a livingului tau

Viu, pasional, energic, revitalizant, plin de contraste, ultramodern, livingul vrea cu orice pret sa tina pasul cu tine, sa iti completeze personalitatea si sa te reprezinte in fata celorlalti.

Pasional, rosul seduce.

Ca marca a unei personalitati puternice, ” traind ” in armonie perfecta alturi de alb si negru, rosul aduce livingului tau forta de expresie si independenta de care are nevoie. Ideala pentru amenajarea unui spatiu amplu, aceasta culoare tonica urca amenajarile din casa ta pe primele locuri in materie de ambientari interioare moderne, cu aer futurist.

Dispuse intr-o zona de relaxare, fotoliile din living sunt foarte bine definite atat practic cat si estetic. Realizate din spuma expandata pe structura metalica, aceste piese de mobilier pare ca se joaca mereu cu liniile, cu geometria si cu spatiul, adoptind o forma organica, unduiri rafinate, armonioase, plinuri si goluri, rezultand o imagine finala care surprinde, parca, o continua deplasare.

Citeste si:  Ce pui la fereastra

La inaltimea scaunelor se ridica o masa simpla, cu un blat subtire si picioare arcuite. Se realizeaza astfel un contrast deosebit din punct de vedere estetic intre suprafata bine evidentiata cromatic a fotoliilor, al carei contur marcheaza o zona plina, si masa, prezenta in non-culoarea alb, a carei forma evidentiaza goluri masive.

Peretii sunt un bun suport pentru un joc cromatic al caror protagonisti sunt albul, rosul si negrul. O suprafata uniforma de rosu poate sa devina un bun fond pentru ‘pete’ de alb sau negru. Plasma devine acum un accent deosebit de important avand dublu rol, atat functional cat si estetic. Se realizeaza un contrast valoros de alb pe alb, subtil marcat printr-un desen abstract in linii fine, conturate in negru.

Tavanul este si el la fel de jucaus. Fie ca ne referim la forme sau la culori, el atrage privirea prin modul inovator, exuberant in care este definit. Pe alocuri lasat alb, apoi acoperit de o suprafata neagra care lasa loc grinzilor, tavanul realizeaza o buna conlucrare in plan estetic cu imaginea peretilor prin legatura grinda – stalp aparent adosat peretelui. Spatiul devine armonios, intregul ansamblu capata sens si imaginea poate fi cuprinsa si perceputa cu usurinta.

Citeste si:  Zugraveste-ti casa singura

Chair daca este o culoare energizanta, tonicul rosu poate avea un efect negativ asupra spatiului in sensul ca ii ia din amploare, facandu-l sa para mai ingust. In plus, peretii dau impresia de avansare in plan vizual. Sa nu mai vorbim de cazul in care rosul vine in combinatie cu negru, acesta din urma servindu-i drept fond. De aceea, pentru a avea un spatiu confortabil si din punct de vedere vizual, este necesara prezenta unor ferestre de mari dimensiuni, care sa cuprinda, eventual, intreaga inaltime a unui perete. Perdelele pot fi alese dintr-un material usor, transparent, in combinatii de alb si rosu.

Citeste si:  Ce mananca asta micu' ?

In acest spatiu futurist, prezenta unor obiecte de iluminat cu forme extravagante este binevenita. Realizate din metal, ele preiau regula liniilor de la nivelul intregului ansamblu, si-o insusesc si apar in corpuri interesante atat ca forma cat si ca dimensiuni.

Plantele ornamentale incalzesc si ele atmosfera, prin culorile lor proaspete, revigorante. Verdele si rosul sunt culori complementare, asa ca folosirea unor plante cu multe frunze verzi este chiar indicata in cadrul acestui ansamblu.

Lemnul aduce o nota de caldura si confort psihic in cadrul unei amenajari. Pardoseala reprezentata printr-un parchet sau o dusumea este realizata dintr-un lemn intr-o nuanta deschisa, care contureaza compozitia si pune in evidenta frumusetea rosului.

Pune suflet, pasiune, personalitate in amenajarea locuintei tale, dar mai ales… pune macar un strop de rosu.


2 Comentarii
  1. rosul este parca totusi prea puternic pentru a te inconjura de el intr-o masura prea mare in casa. in loc sa ajungi acasa sa te calmezi, sa te odihnesti, ajungi acasa si itit vine sa te urci pe pereti

  2. mie imi place ideea mai demodata cu un perete din living sau dormitor tapetat in culori puternice, gen rosu, eventual un model cu mai multe culori. este ideal atunci cand ai un colt de munca cu birou unde iti trebuie forta si nu calm!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.