Paste Carbonara cu varza de Bruxelles si salata de ton cu orez

Paste Carbonara cu varza de Bruxelles

E o combinatie buna, nu strambati din nas. Varza de Bruxelles caramelizata e delicioasa. In plus, este un fel de mancare pe care-l veti face in 15 minute.

Ingrediente pentru sase portii
2 oua mari
3 sferturi de cana de parmezan
Un sfert de cana de busuioc taiat
Un sfert de cana de fulgi de ardei rosu (optional)
1 punga de paste (penne sau fusilli, ce preferati)
100 de grame de pancetta taiata in cubulete
3 catei de usturoi pisati
Un sfert de ceapa arpagic taiata
300 de grame de varza de Bruxelles taiata in jumatati
Sare
Piper proaspat macinat

Citeste si:  Scoaterea cuielor din perete

Mod de preparare
Bateti ouale si amestecati-le cu o jumatate de cana de parmezan, busuioc si ardeiul rosu, daca folositi. Puneti deoparte.

Puneti la fier t apa cu sare pentru paste.

Intr-o tigaie adanca, neaderaenta, sotati pancetta si ceapa pentru trei minute, adaugati usturoiul si sotati inca un minut. Adaugati varza si piperul si lasati pe foc inca 8-10 minute, pana cand se caramelizeaza usor.

Pastele se fierb al dente, urmand timpii de fierbere de pe ambalaj. Pastrati o cana din apa in care au fiert pastele. Scurgeti pastele si puneti-le in tigaia in care ati sotat varza, pancetta si ceapa. Amestecati bine. Incet, adaugati, lingura cu lingura, un sfert din cana de apa pastrata in amestecul de oua si amestecati bine. Adaugati apoi mixtura peste paste si turnati si restul din cana de apa, tot lingura cu lingura si amestecand. La sfarsit puneti si parmezanul ramas. Serviti imediat.

Citeste si:  Salcioara

Salata de ton cu orez
Este un fel care poate constitui un pranz delicios si sanatos. Se poate pastra si de pe o zi pe alta, ba chiar poate deveni mai savuros dupa ce aromele s-au amestecat.

Ingrediente

2 conserve de ton in ulei de masline (
1 cana de orez brun fiert si racit
250 de grame de mix de legume congelate fierte si racite
O jumatate de cana de masline feliate negre
2 linguri de capere (si o lingura din saramura lor)
Un sfert de cana de ardei gras rosu taiat
Zeama de la o jumatate de lamaie
O lingura de ulei de masline (il puteti folosi pe cel din conserva de ton)

Citeste si:  Doua retete de tarte cu capsune

Scurgeti tonul de uleiul din conserve si puneti deoparte atat tonul, cat si uleiul.
Intr-un castron mare, amestecati orezul, tonul, legumele, masline, caperele si ardeiul gras. Turnati o lingura din saramura din borcanul de capere, zeama de lamaie si uleiul de masline si amestecati bine.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.