Pastramalii si sufleu de svaiter

Pastramaliile vi le oferim dupa ce-am scotocit prin bucataria macedoneana. In DEX nu exista definitie pentru pastramalie sau pastramalii, si nici cautarea pe tot netul nu ne-a dat rezultat in limba romana. In alte limbi, da, cum ar fi „makedonska pastramajlia ili italianska piza“. Asta remarcaseram si noi studiind reteta, asemanarea intre pastramalii si pizza.

Pastramalii

Ingrediente:
800 g carne de porc
8 oua
1 kg faina
30 g drojdie
ulei
sare
lapte batut.

Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu putina apa calduta, apoi faina cu aceasta compozitie, adaugand apa calduta si sare, astfel incat aluatul sa fie unul moale. Lasam coca la dospit. Dupa ce dospeste, o framantam din nou si o impartim in 8 parti egale, dandu-i fiecareia dintre parti o forma rotunda sau ovala, astfel incat marginile sa vina un pic mai groase decat mijlocul. Carnea o taiem cubulete, o saram si o punem peste fiecare blat de coca. Turnam o lingurita de ulei pe fiecare bucata si le dam la cuptor, intr-o tava unsa. Cand sunt gata cam pe jumatate, pregatim cate un ou batut pentru fiecare blat. Turnam ouale deasupra blaturilor si le bagam la loc in cuptor. Cand ouale s-au copt, pastramaliile sunt gata. Le scoatem din cuptor si le indoim, ca sa ramana moi. Le servim si le mancam cu lapte batut turnat deasupra lor.

Citeste si:  Caltabosi, piftie de porc, piftie de pasare

Sufleu de svaiter

Ingrediente:
200 g svaiter
100 ml lapte
150 g faina
2 oua
30 g unt
sare.

Mod de preparare:
Faina se amesteca mai intai cu laptele rece, intr-o cratita. Dupa ce am obtinut o pasta omogena, fara cocoloase, punem cratita la foc mic si amestecam in continuare, pana se ingroasa compozitia. Lasam sa se raceasca, dupa care adaugam, pe rand, galbenusurile intregi si albusurile batute spuma, jumatate din svaiterul ras si sare. Amestecam totul si turnam intr-o tava unsa cu unt, presaram deasupra cealalta parte a svaiterului ras si dam la cuptor. Cand se rumeneste stingem focul. Sufleul de svaiter e bun cald.

Citeste si:  Labrador Retriever - activ in fiecare zi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.