Piept de curcan cu sos de capsuni si salata de vinete cu nuci

Mai avem destula vreme sa profitam de fructele si legumele de sezon. La iarna, capsunile de pe piata vor fi mai scumpe si mai putin aromate, iar cele din congelator – evident, mai degerate. Doar nucile nu s-au copt inca, vom umbla in recolta de anul trecut pentru o varietate de salata simplu de preparat, daca e sa facem abstarctie de intorsul vinetelor pe tablie, murdaritul de negreala la curatarea cojii, eventual spartul nucilor…

Piept de curcan cu sos de capsuni

Ingrediente:
500 g piept de curcan
50 ml ulei
150 ml vin rosu
250 g capsuni
1 lingura miere
1 lingura otet balsamic
boia dulce, boia iute
sare, piper.

Citeste si:  Intretinere saltele

Mod de preparare:
Pieptul de curcan il taiem cubulete, pe care le condimentam si le prajim intr-o tigaie cu putin ulei incins, intorcandu-l pe toate partile. Carnea, cu uleiul si zeama lasata, o turnam intr-o tava in care turnam vinul dupa ce am mestecat in el o lingura de miere si una de otet balsamic. Punem tava la cuptor pentru circa 20 de minute, timp in care va scadea sosul. Taiem capsunile pe jumatate si, imediat ce am stins cuptorul, le adaugam in tava si le mestecam, apoi le tinem cateva minute sub capac. Fructele nu trebuie sa fiarba, vom face doar o infuzie de capsni. Mancam pieptul si sosul cat sunt calde.

Citeste si:  Renunta la obiceiurile nesanatoase

Salata de vinete cu nuci

Ingrediente:
2 vinete
100 g iaurt
50 ml ulei de masline
2-3 catei de usturoi
o jumatate de lamaie
100 g miez de nuca
3-4 ardei iuti
sare.

Mod de preparare:
Vinetele le coacem pe o plita. Punem intr-un colt al ei si ardeii iuti. Dupa ce curatam vinetele de coaja arsa, le tocam si le amestecam cu usturoiul zdrobit, sare si sucul de la o jumatate de lamaie (o lamaie intreaga ar da un gust prea acru). Adaugam treptat uleiul si mestecam, la fel procedam cu iaurtul. O parte din miezul de nuca il macinam prin masina si il amestecam in salata. Bucatile ramase le folosim sa ornam platoul, pe a carui margine presaram si ardeii iuti copti. Tinem salata la frigider vreo doua ore inainte sa ne infruptam din ea.

Citeste si:  Planta de ceara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.