Piept de curcan umplut

Am vazut multe gospodine plangandu-se ca pieptul de curcan e uscat si nu stiu ce sa faca cu el. Reteta mea va propune un fel delicios si extrem de savuros. Este inspirata din cinele de Ziua Recunostintei, asadar numai bine de facut toamna. Cantitatile sunt pentru patru portii.

Ingrediente
2 bucati de piept de curcan (aproximativ 500 de grame)
1 lingurita de sare
1 lingura de ulei de masline
O jumatate de cana de arpagic tocat
3 catei de usturoi tocati
180 de grame de dovleac de placinta taiat cubulete
O jumatate de cana de merisoare proaspete
2 linguri de sirop de artar
3 linguri de nuci pecan maruntite
1 cana de spanac
3 frunze de salvie tocate
Piper macinat mare
Ata de gatit

Citeste si:  Cum sa aduni cioburile de sticla

Puneti la incins o tigaie mare si adaugati uleiul de masline. Puneti ceapa si usturoiul si sotati pentru 4-5 minute, pana prind o culoare aurie. Adaugati dovleacul si merisoarele, siropul de artar si o lingura, doua de apa. Acoperiti si lasati pe foc inca 10 minute. Inlaturati capacul si adaugati spanacul, salvia, sarea si piperul si mai caliti pentur inca 3-4 minute. Dati deoparte si, cand s-a racit putin, puneti si nucile.

Citeste si:  Modalitati practice si ieftine pentru decorarea peretilor

Faceti cu ajutorul unui cutit bine ascutit un buzunaras in interiorul bucatii de carne. Aveti grija sa nu taiati pana la capat. Sarati si piperati inauntru. Umpleti buzunarasul cu compozitia din tigaie. Procedati la fel si cu celalalt. Apoi, legati-le pe amandoua cu ata, inconjurandu-le de trei patru ori in asa fel incat sa nu scape umplutura.

Citeste si:  Decorare casa de Valentine's Day

Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga.

Intr-o tigaie neaderenta, puneti o lingura, doua de ulei de masline ?i prajiti la flacara mare fiecare bucata pe fiecare parte. Daca tigaia se poate baga la cuptor, puteti lasa carnea in ea. Daca nu, mutati-o intr-o tava si acoperiti vasul cu folie de aluminiu si bagati la cuptor. Lasati pentru 25-30 de minute. Cand e gata, lasati-le sa se ”odihneasca” cinci minute inainte sa taiati sfoara si sa feliati fiecare bucata in patru.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.