Pireuri pentru copilasii intre 6-12 luni

Please select a featured image for your post

Diversificarea este un proces dificil pentru copilasul tau intrucat trebuie sa treaca de la lapticul lui preferat, fie laptele matern si formula de lapte praf la diverse mancaruri noi cu gusturi si aspecte ciudate. Pentru ca trecerea sa fie cat mai lina, inlocuieste doar o masa de lapte pe zi cu una de mancare solida, iar in acest caz, pireurile sunt cea mai buna alegere. Pireu de spanac cu ou Spanacul este o sursa importanta de fier si astfel e necesar alimentatiei sanatoase a copilului, nu degeaba Popeye Marinarul manca spanac in fiecare zi. Pentru pireul de spanac, ai nevoie de 300 gr de spanac, o lingura de unt, un galbenus fiert, o lingura de faina, o lingura de zeama de lamaie. Spala foarte bine spanacul, frunza cu frunza si rupe-i coditele, apoi opareste-l in apa clocotita si lasa-l la scurs intr-o strecuratoare. La sfarsit, trebuie sa ai circa o cana de spanac oparit.
Topesti untul intr-o cratita mica si pui peste spanacul, tocat ca pentru mancarica normala de spanac. Daca iti este mai usor, il poti da prin blender. Dizolvi faina in 2-3 linguri din apa in care a fiert spanacul, omogenizezi bine, pana cand are consistenta aluatului pentru clatite, apoi il torni peste spanac, amestecand in continuu la foc mic, pentru ca spanacul sa nu se arda si faina sa nu se rumeneasca. La sfarsit, se drege spanacul cu o lingura de suc de lamaie si se amesteca cu galbenusul pisat cu furculita.
Citeste si:  Ce e demodat si ce este la moda in designul interior
Un mic pont: tocmai pentru a-ti ajuta bebelusul sa accepte spanacul, introdu-l acestui personaj inca de cand incepe sa priceapa lumea. Copiii sunt ca niste bureti ce absorb informatia si invata prin imitare, asa ca isi vor dori sa il imite pe Popeye si sa fie puternici ca el. Pireu de cartofi si mar Cel mai simplu si rapid pireu, cu un gust delicat datorita marului si lapticului. Aveti nevoie de 2 cartofi maricei, un mar mare, o lingura de unt, 2 linguri de lapte de la san sau lapte praf, in functie de ceea ce mananca bebe de obicei.
Citeste si:  Mobila din sufragerie
Cartofii si marul se spala foarte bine, cel mai indicat este sa aveti un buretel special cu care sa speli legumele si fructele in profunzime. Le pui la copt in cuptor. Dupa 20 de minute poti deja sa scoti marul, intrucat cartofii se coc mai greu. Curata marul de coaja si pastreaza doar pulpa coapta, pe care o dai prin blender, insa nu foarte fin. Cand si cartofii sunt copti – a rabdare in acest sens, pentru ca trebuie sa fie foarte bine copti – se curata de coaja si se dau si ei prin blender sau se pot pisa cu furculita. Amesteci cele doua pireuri si pentru a capata o consistenta cremoasa, incalzesti laptele si il torni peste, apoi pui si untul moale si bati pireul cu un tel pana cand este spumos si omogen.
Citeste si:  Supa de pui cu cartofi dulci si varza kale
Un mic pont: retine aceasta reteta de pireu, pentru ca va fi cu siguranta una dintre preferatele piticului. O poti folosi ca si garnituta langa un galbenus de ou sau mai incolo, cand ii introduci in alimentatie mancarurile complexe, ca si garnitura pentru carnita si chiftelute.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.