Placinta cu struguri si clatite cu ficatei

Clatite cu ficat si mac

Ingrediente: 250 ml lapte, 125 gr faina, 1 ou, 2 linguri de mac, apa (minerala de preferat), o jumatate kg ficat de gasca, sare, piper, ulei de masline, sos de rosii, oregano.

Mod de preparare: Se bat ouale si se aduga putin cate putin faina. Dupa ce ai amestecat bine, adaugi un praf de sare si laptele, alaturi de mac. Dupa ce compozitia a devenit omogena, o lasi circa o jumatate de ora, dupa care le prajesti in ulei de masline.

Intre timp, tai ficatul pe lungime, in bucati de dimentiuni medii si il prajesti in acelasi ulei de masline. Dupa ce le scoti, le condimentezi cu sare, piper si oregano. Dupa ce s-au racit clatitele, le ungi pe o parte cu sosul de rosii (preferabil pregatit in casa) si le umpli cu bucatele de ficat. Le rulezi si le ornezi cu verdeata. Pofta buna!

Citeste si:  Confort in 4 pasi

Placinta cu struguri

Ingrediente: aluat – 400 gr faina, 1 cana de lapte, un pachet de unt, 2 linguri de ulei, sare.
Umplutura – un strugure alb fara samburi, un strugure rosu fara samburi, o lingurita esenta de rom, 150 gr telemea de vaci, 3 oua, 2 linguri zahar pudra, 2 linguri de ulei, scortisoara.

Mod de preparare: Amesteci faina cu laptele si cu uleiul, pana devine o compozitie omogena. Adaugi un praf de sare si framanti pana devine un aluat suficient de tare, pe care il intinzi apoi o foaie. Tai untul cubulete marunte si il amesteci cu 5 linguri de faina. Crema o intinzi peste foaia de aluat. Impaturesti apoi foaia in trei si apoi inca o data in trei si o bagi la frigider peste noapte.

Citeste si:  Mansarda, o alta camera a casei tale

A doua zi pregatesti umplutura asa: speli strugurii, ii amesteci cu branza de vaci, doua oua, esenta de rom, scortisoara si zahar pudra. Tai aluatul de la frigider in trei si din fiecare bucata, intinzi cate o noua foaie. Decupezi din ele bucatele rotunde si asezi pe fiecare cerc cate doua linguri si jumatate de umplutura. Apoi, le astupi cu un nou cerc si le presezi marginile cu mana sau cu ajutorul unei furculite. Ungi placintele cu ou batut, presari scortisoara si le bagi la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce le scoti, le ornezi cu zahar pudra. Pofta buna!

Citeste si:  Casa de sticla

Cascaval cu verdeata

Ingrediente: 300 gr cascaval, 2 oua, 2 linguri de mustar, 3 fire de ceapa verde sau una de marime medie, patrunjel, patru felii de paine uscata sau prajita, sare, piper alb.

Mod de preparare: Se taie cascavalul in felii de cate 1 cm grosime si le bagi la congelator 10 minute, un sfert de ora. Se faramiteaza painea uscata sau pesmetul si se adauga ceapa si patrunjelul tocate marunt. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se bat ouale cu sarea si piperul alb. Se ung feliile scoase din congelator cu mustar, se trec prin oul batut si apoi, prin compozitia de verdeata. Se prajesc in ulei de masline, la foc mare, pentru a nu se topi cascavalul in ulei. Pofta mare!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.