Placinta de dovleac

Parca nu e toamna daca nu miroase a dovleac in casa, nu? Vom folosi dovleac copt pe care-l vom pasa cu ajutorul unui blender. Cantitatile sunt pentru 8 portii.

Ingrediente:
– 500 de grame de dovleac copt pasat
– 3 linguri de unt batut, la temperatura camerei
– O cana de zahar brun
– Trei sferturi de cana de lapte
– 2 oua
– 2 albusuri de la 2 oua mari
– O jumatate de lingura de condimente pentru dovleac
– O jumatate de lingura de scortisoara macinata
– Un sfert de lingura de nucsoara macinata
– 1 lingurita de esenta de vanilie
– O foaie de placinta inghetata, la temperatura camerei

Citeste si:  Arhitectura incredibila cu perspective neasteptate

Porniti cuptorul la 200 de grade.

Presarati faina pe suprafata de lucru. Intindeti foaia de aluat cu sucitorul si puneti-o apoi intr-o tava rotunda, de placinta, taind marginile care depasesc forma. Din margini puteti decupa diverse forme, inimioare, frunzulite sau dovlecei, ce aveti in bucatarie.

Puneti piureul de dovleac intr-un bol, adaugati untul si mixati bine. Adaugati apoi si zaharul, laptele, ouale, albusurile si condimentele. Bateti cu mixerul pana cand compozitia este omogena. Intindeti mixul peste aluat.

Citeste si:  Avem musafiri - ce facem cu ei ?

Coaceti 70-75 de minute sau pana cand, daca infigeti un cutit, acesta este curat. Taiati-o in opt felii si serviti-o cu frisca.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.