Placinta de spanac cu feta

Este o reteta greceasca, usor de facut, si nu necesita vreun aluat complicat. O reteta simpla, bazata pe verdeturi si branzeturi. Ce gustare sau aperitiv mai bun de atat? Cantitatile sunt pentru 6 portii.

Ingrediente

400 de grame de spanac inghetat, adus la temperatura camerei si stors de lichid
1 cana de ceapa verde tocata
3 linguri de marar tocat
3 linguri de patrunjel proaspat tocat
100 de grame de feta
5 linguri de parmezan
O jumatate de cana de faina integrala
1 pliculet de praf de copt
O cana de lapte
2 linguri de ulei de masline
3 oua mari batute
Sare si piper

Citeste si:  Tagliatelle cu somon, vinete cu parmezan si salata de spanac, capsune si branza de capra

Porniti cuptorul si lasati-l sa se incinga la 200 de grade. Ungeti o forma de placinta cu ulei. Amestecati spanacul, ceapa verde, mararul, patrunjelul si branza feta. Presarati amestecul in tava de placinta.

Cerneti faina si praful de copt intr-un bol. Adaugati restul ingredientelor (laptele, uleiul, ouale, parmezanul) si amestecati bine, pana la omogenizare. Turnati peste amestecul de verdeturi.
Bagati la cuptor si lasati sa se coaca aproximativ 30 de minute. Lasati-o sa «respire» macar 5 minute inainte s-o taiati. Se serveste calda sau la temperatura camerei.

Citeste si:  Cactus

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.