fbpx

Plafoanele false si incalzirea prin pardoseala – solutii utile si estetice

In ultimul timp, sistemele de plafoane false si de incalzire prin pardoseala au inceput sa se numere tot mai mult printre preferintele celor care isi amenajeaza sau renoveaza locuinta. Probabil ca ti s-a intamplat si tie sa mergi la cineva in vizita si sa admiri un estetic plafon cu spoturi de lumina, avand diferite forme si culori demne de un palat sau sa calci pe un parchet cald. Dar asta nu este tot: pe langa aspectul placut, aceste sisteme sunt deosebit de utile din punct de vedere termic. Dar sa le luam pe rand.

Tavanul fals
De cele mai multe ori, scopul amenajarii unui tavan fals este acela de a conferi camerei o alta dimensiune. Daca locuiesti intr-o casa veche, cu incaperi foarte inalte, aceasta solutie este ideala pentru a-ti aduce casa la standardele de inaltime actuale. De asemenea, plafonul fals este optim pentru un tavan denivelat, crapat, sau „brazdat” de tevi, care necesita o mascare decorativa (fiind, totodata, cea mai accesibila solutie din punct de vedere financiar) sau poate reprezenta, pur si simplu, dorinta de a aduce ceva nou in decorul locuintei.

Citeste si:  Planificarea decoratiunii interioare

Pe langa aspectul estetic, plafoanele false ofera si o izolare fonica si termica de calitate. Daca, de exemplu, locuiesti intr-un apartament aflat la ultimul etaj, tavanul fals izolat cu vata minerala te va scapa atat de caldura toropitoare din august, cat si de gerul din ianuarie. In urma aplicarii acestei solutii, pierderile de caldura se reduc cu pana la 10%. Poti opta pentru plafoanele false realizate din placi de gips-carton sau din polistiren, in functie de necesitatile termice din locuinta ta. Este preferabil ca, inainte de a lua o decizie in acest sens, sa consulti un proiectant de specialitate, pentru a evita eventuale neplaceri la instalare. De asemenea, ideale pentru spatiile de locuit sunt plafoanele simple (mai exista si cele casetate, dar se utilizeaza, in special, pentru amenajarea spatiilor de birouri). Indiferent de ce alegi, insa, un mare avantaj al acestui tip de amenajare este posibilitatea de a monta, in spatiul de deasupra, instalatiile de ventilare sau de iluminat. Un tavan cu spoturi de lumina este un din dorintele fiecareia dintre noi, nu?

Citeste si:  Culori decorative moderne

Incalzirea prin pardoseala este o alta solutie eleganta si eficienta de a „masca”, de aceasta data, sistemul de incalzire. Mai exact, spune adio caloriferelor inestetice pe care incerci de atatea ori sa le acoperi. Argumentele pro sunt nenumarate si toate la fel de importante pentru tine. Iata cateva dintre ele: sistemele pot fi instalate in aproape orice tip de podea, de acasa sau de la birou. Acestea sunt „invizibile” si asigura temperatura optima in mod uniform pe toata suprafata pardoselii incalzite. Astfel, obtii un grad de confort net superior fata de sistemul clasic de incalzire cu radiatoare si – totodata – o economie in functionare de 20%-30% prin controlul temperaturii de la nivelul pardoselii si a celei de ambient cu ajutorul unor termostate inteligente de care beneficiaza aceste sisteme. In ceea ce priveste pretul, acesta nu trebuie sa te sperie; este, intr-adevar, o investitie destul de importanta, dar care poate fi amortizata si in trei ani, prin reducerea costurilor cu incalzirea. De ce? Este simplu: prin sistemul de incalzire prin pardoseala se obtin 24-25 de grade la baza podelei, 22 de grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului; rezulta de aici un consum de energie mai redus comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare.

Argumentul estetic da plus-valoare si – mai mult – gandeste-te… Cum ar fi sa poti merge, iarna, desculta, pe parchet, fara sa-ti inghete picioarele?

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.