Plante de apartament care combat poluarea

Planta paianjen (Chlorophytum comosum) – aceasta planta cu frunze lungi si groase ajunge repede la maturitate si dezvolta proprietati excelente de eliminare a gazelor toxice si a altor impuritati, precum formaldehidele si xilenii. Pentru a va putea bucura cu adevarat de efectul acestei plante de apartament benefice , ar trebui s-o asezati in bucatarie sau, daca este cazul, langa semineu, acestea fiind locurile cu cele mai mare acumulari de monoxid de carbon din casa.

Feriga de Boston (Nephrolepis exaltata bostoniensis) – creste cel mai bine in mediu umed, ferita de contactul direct cu soarele si, la maturitate, actioneaza ca un umidificato natural. Printre beneficiile acestei plante de interior se numara inlaturarea benzenului, formaldehidelor si xilenilor.

Citeste si:  Tarhonul, planta aromatica si medicinala

foto

Iedera (Hedera Helix) – Odata adusa in interior, iedera, bagata de obicei in categoria acelor plante de gradina otravitoare si parazite, isi poate demonstra excelentele proprietati antipoluare, actionand cu precadere prin eliminarea benzenului si formaldehidelor, dar si prin neutralizarea gazelor emise de diverse materiale sintetice.

foto

Palmierul Areca (Chrysalidocarpus lutescens) – dezavantajul acestei plante de apartament este dat de procesul indelungat de crestere si de nevoia permanenta de ingrijire. Daca aveti totusi rabdare, veti fi recompensate de aceasta planta care lupta cu toxinele din aer, si mai ales cu gazele emanate de obiectele sintetice. Pentru a va bucura de la maximum de efectele acestei plante de interior fara flori, trebuie s-o asezati langa mobila sau parchetul proaspat lacuite sau pe covoarele realizate din materiale plastice.

Citeste si:  Flori de apartament

foto

Iedera dracului (Epipremnum aureum) – este atat de eficienta cand vine vorba de absorbtia substantelor otravitoare incat este una dintre cele mai toxice plante de interior.

foto

Aloe Vera – cunoscuta pentru proprietatile medicale exceptionale, aloe vera este una dintre cele mai antitoxice plante ornamentale .
Aglonema (Aglaonema modestum) – planta erbacee perena ce nu are nevoie de prea multa apa si lumina, insa are calitatea de a filtra optim toxinele din aer, precum benzenii si formaldehidele.

foto

Limba soacrei (Sansevieria trifasciata) – un studiu al NASA a demonstrat ca Sansevieria, una dintre cele mai banale plante de apartament, are o „capacitate formidabila” de a absorbi formaldehidele si oxizii de nitrogen din aer.

Citeste si:  Cum scapam de praf

foto

Marginata (Dracaeina marginata) – este una dintre cele mai frumoase plante de interior . Putine persoane sunt insa constiente ca Marginata actioneaza ca un veritabil filtru al atmosferei, eliminand complet sau diminuand cantitatile de toxine din aer. Ataca mai toate tipurile de substante nocive, pe care le absoarbe rapid, ceea ce o face extrem de periculoasa pentru animalele de casa.

foto

Crinul pacii(Spathiphyllum) este extrem de eficient in lupta cu toxinele care favorizeaza producerea tumorilor canceroase. Curata aerul, lupta cu poluarea din casa si, din fericire, creste si fara prea mari eforturi.

foto


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.