Popsicles – retete rapide si usoare

Daca esti in cautarea unui „dulce” dietetic pentru tine sau a unui desert delicios si usor de facut pentru copilul tau, „ice pops” pot fi solutia ideala.

„Ice pops” sau „popsicles” este un fel de inghetata pe bat, dar facuta fara smantana, lapte sau oua. Asta inseamna ca poate sa aiba foarte putine calorii (daca e din fructe), deci o poti manca pe saturate, chiar daca esti la dieta. Este ca si cum ai manca fructul gol. In plus, se face foarte repede. Daca te grabesti, ajunge sa pasezi un fruct zemos si sa bagi sucul la congelator. Daca ai mai mult timp la dispozitie si vrei sa le faci o surpriza celor mici, foloseste-ti imaginatia si creeaza combinatii din diverse fructe, sucuri, ciocolata. Inauntru poti chiar sa pui felii de fructe, pentru un aspect original.

Citeste si:  Cum cultivi flori de primavara

Nu iti trebuie decat un set de forme pentru inghetata. Daca nu le gasesti poti sa improvizezi: cauta pahare de plastic inalte si subtiri si niste scobitori mari sau betigase pentru frigarui.

Noi iti propunem doar cateva retete. Combinatiile sunt infinite.

Reteta simpla, cu pepene

• Cateva felii de pepene rosu, fara samburi, taiate in cubulete
• Zahar (sau indulcitor)

Pune cuburile de pepene intr-un blender pana cand se transforma intr-o pasta. Varsa aceasta pasta in forme si pune-le la congelator. Daca folosesti pahare, lasa-le la congelator timp de o ora si jumatate. Daca s-au intarit putin introdu betigasele in forme, apoi pune-le iar la congelator pana cand ingheata complet.

In loc de pepene se poate folosi orice fel de fructe sau combinatii de fructe.

Citeste si:  Gradina din balcon - sfaturi de amenajare

O alta solutie pentru a face betigasele sa stea in mijloc este sa acoperi paharul cu folie de aluminiu inainte sa le infigi. Folia o vei desface inainte de a manca inghetata.

Fructe de padure

• 1/2 cana cu suc de fructe de padure (sau ¼ cana cu sirop concentrat)
• Un plic gelatina
• Un iaurt mic
• Esenta de vanilie
• O cana fructe de padure (proaspete sau congelate)

Pune gelatina la inmuiat in sucul de fructe timp de 20 de minute, apoi incalzeste-o la temperatura mica sau pe baie de apa pana cand se dizolva complet. Pune solutia obtinuta in blender, impreuna cu iaurtul, cateva picaturi de esenta de vanilie si cu fructele de padure. Toarna compozitia in pahare sau forme si adauga cateva fructe de padure intregi. Pune betigasele si baga totul la congelator.

Citeste si:  Bucataria din Ciad carne uscata si condimente

foto

Banane cu glazura de ciocolata

• 1 banana
• Ciocolata de menaj
• Nuci pasate

Curata banana si tai-o in bucati potrivite. Infige cate un bat in fiecare bucata, apoi inmoaie-le in ciocolata topita. Da fiecare bucata prin nuca pisata, apoi acoper-o cu folie si pune-o la frigider.

Fructe inghetate

• Suc incolor (Sprite, Mountain Dew)
• Bucati de fructe (felii de portocala, felii de piersica, fructe de padure, capsune)

Taie fructele mari in bucati cat mai aspectuoase si potrivite ca marime. Toarna sucul in forme si introdu bucatile de fructe, apoi betele. Baga totul la congelator. Dupa ce ingheata complet, se vor vedea bucatile de fructe. O reteta ideala pentru copii.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.