Prajitura cu cirese

Ingrediente

500 de grame de cirese negre.
100 de grame de zahar.
350 de ml de lapte.
O jumatate de betisor de vanilie.
3 oua.
Sare.
100 de grame de faina.
1 lingura de rom.
Unt.

Spalati ciresele si indepartati samburii. Presarati deasupra lor 50 de grame de zahar si lasati-le asa timp de o ora. Fierbeti laptele impreuna cu betisorul de vanilie si puneti-l deoparte.

Citeste si:  Dieta Rina sau dieta de 90 de zile

Amestecati ouale cu zaharul ramas si cu sarea pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Cerneti faina si adaugati-o cremei de oua de mai sus. Indepartati betisorul de vanilie din lapte si adaugati laptele racit peste compozitia obtinuta anterior. Adaugati si lingura de rom si lasati aluatul la dospit timp de o ora.

Citeste si:  Scapa de pete

Ungeti cu unt din belsug o tava (de preferat una din teflon sau iena). Presarati ciresele in aceasta tava, apoi turnati compozitia de mai sus. Aveti grija ca ciresele sa fie raspandite in cantitati egale pe suprafata tavii. Bagati tava la cuptor dupa ce acesta a fost incalzit in prealabil. Lasati la copt timp de 30 de minute la 200 de grade.
Atunci cand e gata, scoateti tava si presarati zahar pudra. Se serveste cald sau rece.

Citeste si:  Noua tendinta de desin interior pentru bucatarii: un armoire in locul conventionalelor rafturi

Pont: daca nu va deranjeaza, ciresele pot fi lasate cu samburi intrucat acestia degaja o aroma specifica in timpul coacerii.

Pofta buna!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.