Prajitura cu morcov (carrot cake)

Prajitura cu morcov

Cand am auzit de Carrot cake acum cativa ani, m-am incruntat. Cum vine aia prajitura cu morcov? Prajitura cu legume? Apoi, de cand am gustat, am devenit dependenta. Este un desert delicios. Iata de ce avem nevoie.

Ingrediente
3 cani (aprox. 400 de grame) de nuci pecan taiate bucati
1,5 cani (300 de grame) de zahar brun
0,5 cani zahar tos
1 cana de ulei de rapita sau de floarea-soarelui
4 oua mari
3 sferturi de cana de sos de mere neindulcit
1 lingurita de esenta de vanilie
2,5 cani de faina (aprox. 300 de grame)
3 lingurite de praf de copt
0,5 lingurite de sare
1,5 lingurite de scortisoara macinata
1 lingurita de ghimbir macinat
0,25 lingurite de nucsoara macinata
0,25 lingurite de cuisoare macinate
2 cani de morcovi dati pe razatoare (aproximativ 4 morcovi mari)

Citeste si:  Retete traditionale de Paste

Pentru glazura de crema de branza
450 de grame de crema de branza, la temperatura camerei
0,5 cani unt nesarat la temperatura camerei (aprox. 115 grame)
4 cani de zahar pudra (480 grame_
3 linguri de frisca cu continut mare de grasimi
1 lingurita de esenta de vanilie
Un praf de sare


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.