Prajitura cu morcov (carrot cake)

Prajitura cu morcov

Cand am auzit de Carrot cake acum cativa ani, m-am incruntat. Cum vine aia prajitura cu morcov? Prajitura cu legume? Apoi, de cand am gustat, am devenit dependenta. Este un desert delicios. Iata de ce avem nevoie.

Ingrediente
3 cani (aprox. 400 de grame) de nuci pecan taiate bucati
1,5 cani (300 de grame) de zahar brun
0,5 cani zahar tos
1 cana de ulei de rapita sau de floarea-soarelui
4 oua mari
3 sferturi de cana de sos de mere neindulcit
1 lingurita de esenta de vanilie
2,5 cani de faina (aprox. 300 de grame)
3 lingurite de praf de copt
0,5 lingurite de sare
1,5 lingurite de scortisoara macinata
1 lingurita de ghimbir macinat
0,25 lingurite de nucsoara macinata
0,25 lingurite de cuisoare macinate
2 cani de morcovi dati pe razatoare (aproximativ 4 morcovi mari)

Citeste si:  Ciorba de perisoare de ficat si cosulete cu vinete si cascaval

Pentru glazura de crema de branza
450 de grame de crema de branza, la temperatura camerei
0,5 cani unt nesarat la temperatura camerei (aprox. 115 grame)
4 cani de zahar pudra (480 grame_
3 linguri de frisca cu continut mare de grasimi
1 lingurita de esenta de vanilie
Un praf de sare


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.