Prajitura de migdale cu fructe de padure

Blatul acestei prajituri este unul dintre cele mai simple cu putinta. Contine doar cinci ingrediente si este si fara gluten.

Ingrediente:
– 3 galbenusuri mari, la temperatura camesei
– 3 albusuri mari, la temperatura camerei
– Doua treimi cana de zahar
– 1 lingurita de esenta de vanilie
– Sare de mare
– 200 de grame de faina de migdale (migdale macinate)
– 1 cana de fructe de padure proaspete
– Zahar pudra pentru ornat

Citeste si:  Crini

Porniti cuptorul la 170 de grade si puneti gratarul la mijloc. Ungeti o cratita/forma de blat cu ulei, puneti hartie de copt si tapetati cu faina.
Intr-un bol mare, bateti cu un tel galbenusurile si adaugati zaharul, mai putin doua linguri. Mixati pana cand galbenusurile devin galben deschis, iar compozitia este ingrosata. Adaugati esenta de vanilie si puneti deoparte.
Cu mixerul bateti albusurile pana cand devin opace. Adaugati cele doua linguri de zahar ramase si mixati pana cand compozitia se-ntareste. Cu o spatula, puneti cam un sfert din compozitia de albusuri peste galbenusuri. Amestecati apoi usor restul albusurilor si jumatate din faina de migdale. Cu miscari delicate, inainte sa omogenizati de tot, puneti si restul de faina de migdale. Amestecati pana cand aveti un aluat omogen. Apoi turnati-l in vasul sau forma pregatite in prealabil. Agitati usor pana cand se niveleaza.

Citeste si:  Reguli de baza in amenajarea sufrageriei

Bagati la cuptor pentru 35 de minute. Partea de deasupra trebuie sa fie rumenita, aurie. Lasati sa se raceasca pentru 5 minute, apoi, desprindeti de pe margine si rasturnati pe un platou. Desprindeti hartia de pe spatele blatului, intoarcti iar si lasati sa se raceasca de tot.
Presarati zahar pudra si serviti cu fructe de padure alaturi.

Citeste si:  Reguli pentru accesorizarea camerei de zi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.