Prajituri cu branza

Please select a featured image for your post

Branza este unul dintre cele mai importante alimente de care ne putem bucura. O putem gasi in diverse forme: dulce, sarata, cremoasa, tare, cu mucegai nobil, afumata, o folosim la aperitive la felurile principale, la gustari si la desert. Ce mai, viata noastra e clar ca nu ar fi la fel fara branza. Cum momentan traim vremuri tulburi si criza financiara se pare ca ne afecteaza pe toti, m-am gandit sa va propun reteta de prajituri cu branza, pentru a ne mai indulci putin.

Prajitura cu branza, fara blat. Iata o prajitura pe care o puteti face cand nu aveti chef sa stai pre mult in buctarie sau atunci cand va e pofta de ceva dulce foarte rapid, Pentru prajitura cu branza dulce aveti nevoie de 500 gr de branza de vaci, cea cremoasa este foarte buna, 1 ou mare, 3 linguri de zahar, 2 linguri de gris, 50 gr de stafide, 1 lingura de ulei, 3 linguri de smantana, un varf de cutit de sare, o lingurita de praf de copt, o pastaie de vanilie.

Citeste si:  Mai mult spatiu in bucatarie
Branza de vaci trebuie sa fie din cele cremoase, nu sub forma de bulgarasi, insa trebuie foarte bine scurza de zer. Trecem branza de vaci prin blender, penrtu a o face ca o pasta, apoi o lasam in blnder si adaugam oul, zaharul, grisul, uleiul, esenta de vanilie (se taie pastaia de vanilie pe lung si se pune in compozitia de branza miezul pastaii), praful de copt si stafidele. E bine sa tineti stafidele cel putin o ora in apa caldauta, amestecata cu esenta de rom, sau le puteti opari in 50 de ml de apa in care ati pus si 2 fiole de esenta de rom.Compozitia de branza se omogenizeaza foarte bine cu blnderul si se toarna intr-o tava cu peretii unsi cu unt si tapetati cu faina. Peste compozitia de branza, pusa in tava, se toarna smantana si se uniformizeaza cu ajutorul unei spatule. Prajitura cu branzase coace aproximativ 40 de minute, in cutorul incins la 190 de grade. Dupa ce este gata de copt, prajitura se rastoarna pe un gratar de buacatrie si se lasa sa se racoreasca, apoi se poate taia bucatele si pudra cu zahar farin.

Citeste si:  Spalarea geamurilor
Cheesecake este una dintre cele mai apreciate prajituri cu branza facute vreodata. Exista doua tipuri de cheesecake, unul care necesita coacere si unul care se face la rece, fara nici un ajutor din partea cuptorului. Noi va oferim o reteta pentru cheesecake la rece: pentru blat aveti nevoie de 400 de grame de biscuti digestivi si 100 de gr de unt. Biscutii se sfarma foarte bine cu o vergea sau cu blenderul, apoi se amesteca cu untul topit si racit la temperatura camarei. Biscutii astfel umeziti se aseaza pe fundul unei tavi cu pereti detasabili, se taseaza uniform si se da la rece timp de o ora.

Citeste si:  Apartamentul tau. Bucatarie. Dining
Pentru crema, aveti nevoie de: 500 gr de crema de branza de vaci, 10 foi de gelatina, 200 ml de frisca lichida, 60 gr de zahar pudra, 3 linguri de zeama de lamaie, esenta de vanilie. Crema de branza se amesteca cu zaharul pudra, esenta de vanilie si zeama de lamaie. Foile de genatina se pun la inmuiat in apa rece, apoi se adauga si ele in crema de branza. la final se pune si frisca batuta si se omogenizeaza bine compozitia. Crema de branza se toarna peste blatul scos de la firigder, apoi tava de tort se da cu totul la frigider, cel putin 4-5 ore. Cheesecake-ul facut dupa aceasta reteta se poate orna cu fructe sau cu un ganache facut din ciocolata topita, amestecata cu frisca si unt.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.