Pui Hawaii si file de cod cu orez si ceapa verde

Nu toata lumea respecta cel mai lung post din an, poate tocmai fiindca e atat de lung. Noi incercam aici sa impacam capra, din care se gateste mancare de dulce, cu varza, aliment de post. Am ales o mancare exotica si usoara, de pui, si una pe care cei care tin postul o pot consuma in zilele cu dezlegare la peste.

Pui Hawaii

Ingrediente:
Un pui intreg
O lingura de faina
O ceapa, un ardei gras
O conserva de compot de ananas (200-250 de grame)
Ulei
2 lingurite de sos de soia
2 lingurite de zahar
Un cub Knorr de gaina
Sare, piper alb macinat.

Mod de preparare:

Punem cuptorul la incalzit si ne ocupam, pentru inceput, de pui. Il taiem bucati si le dam prin faina amestecata bine cu sare si piper alb. Intr-o tigaie mare turnam circa 4 linguri de ulei si dam la foc mediu. Tinem bucatile de pui pana se rumenesc pe toate partile. Intr-o tava unsa se pune puiul, acoperit cu folie de aluminiu, si se coace 45 de minute.
In vreme ce bucatile de pui stau la cuptor, pregatim sosul. In tigaia cu uleiul ramas de la pui se pun la prajit ceapa si ardeiul taiate mici fasii si cubul Knorr. Se amesteca la foc potrivit circa 5 minute. Se adauga tot continutul conservei de ananas, inclusiv siropul, sosul de soia si zaharul, se amesteca bine si se mai lasa cateva minute la foc mic.
Indepartam folia de aluminiu de pe bucatile de pui din cuptor si punem, in schimb, sosul. Se mai lasa sa coaca 10 minute, pana ce se fragezeste bine puiul. Gata treaba!

Citeste si:  Sarea in bucate

File de cod cu orez si ceapa verde

Ingrediente:
1 kg file de cod
250 g orez
500 ml lapte
2 legaturi de ceapa verde
O legatura de patrunjel
O capatana de usturoi
O lamiae
Ulei
Boia dulce, foi de dafin, sare si piper.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie cu margini inalte se pune laptele la fiert, impreuna cu foile de dafin. Inainte de a fierbe, se pun si fileurile de cod, la foc mic, si se lasa cateva clocote. Cuptorul s-a pus deja la incalzit. Fileurile se asaza intr-o tava asternuta cu hartie de copt, date cu sare, piper si boia si stropite cu jumatate din zeama unei lamai. Se lasa la cuptor 20 de minute.

Citeste si:  Trenduri in design: romantism oriental

Cat se coc fileurile, preparam orezul si sosul. Orezul se lasa 20 de minute in apa care clocoteste deja, cu sare. Ceapa verde, cateii de usturoi (dupa gust) si patrunjelul se taie marunt. Stropite cu ulei si cu zeama celeilalte jumatati de lamaie, se pun la calit pret de cateva minute.

Citeste si:  Transformarea unei perdele

In tava din care servesti mancarea, pui tot orezul intr-un strat, peste el verdeturile si apoi fileurile de cod.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.