Pui cu ciuperci

Pentru variatie, puiul cu ciuperci poate fi facut si in sos de vin cu usturoi. Si e delicios. Cantitatile sunt pentru patru portii.

Ingrediente:
– 8 fileuri de piept de pui (aproximativ 500 de grame)
– 4 linguri de unt
– 4 linguri de ulei de masline
– Un sfert de cana de faina
– 5-6 catei de usturoi maruntiti
– 400 de grame de ciuperci feliate
– O jumatate de cana de vin alb
– O jumatate de cana de supa de pui
– Sare si piper
– Un sfert de cana de patrunjel tocat

Citeste si:  Alimentatie pisica

Porniti cuptorul.
Sarati si piperati carnea. Dati-o usor prin faina.
Incingeti o tigaie, apoi adaugati doua linguri de unt si doua linguri de ulei. Puneti puiul si lasati sa se friga cam 5 minute pe fiecare parte. Opriti cuptorul si bagati puiul inauntru, ca sa se pastreze cald.
Adaugati restul de unt si ulei si apoi usturoiul. Dupa un minut, puneti si ciupercile, sare si piper, amestecand din cand in cand. Lasati aproximativ 5 minute.
Turnati vinul, supa de pui si patrunjelul. Amestecati bine, mai lasati cateva minute sau atat cat este necesar pentru ca lichidul sa se reduca la jumatate.
Scoateti carnea din cuptor si turnati peste ea sosul.

Citeste si:  Sfaturi generale decorare casa

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.