Pui cu parmezan la cuptor si chiftelute de dovlecei

Pui cu parmezan la cuptor

Un fel Italian clasic, usor de realizat. Faptul ca puiul este copt, nu prajit ca orice pane sau snitel, va adauga savoare. Poate fi servit cu paste sau cu o salata langa.

Ingrediente pentru opt portii:
Opt felii subtiri de piept de pui
¾ cana de pesmet
¼ cana de parmezan
2 linguri de unt topit sau ulei de masline
¾ cana mozarella
1 cana de rosii pasate

Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 150 de grade. Undeti o foaie de copt cu ulei de masline si puneti-o intr-o tava. Amestecati pesmetul si parmezanul intr-un bol. Topiti untul si ungeti bucatile de pui cu unt folosindu-va de o pensula. Apoi, dati-le prin amestecul de pesmet si parmezan. Puneti-le in tava de copt. Pulverizati apoi deasupra lor inca putin ulei de masline si dati la cuptor. Lasati pentru douazeci de minute, apoi intoarceti-le pe partea cealalta si mai lasati-le pentru 5 minute de minute. Scoateti-te din cuptor si intindeti pe fiecare bugata o lingura de sos de rosii si o lingura jumatate de mozzarella.
Bagati-le din nou la cuptor pentru inca cinci minute sau pentru cat timp ii este necesar branzei sa se topeasca.

Citeste si:  Cum iti asterni...asa vei dormi

Chiftelute de dovlecei

Mult mai usoare si mai sanatoase decat cele de carne, pot deveni preferatele familiei. Se servesc in sos de rosii sau simple, ca aperitiv.

Ingrediente:

Ulei de masline
3, 4 catei de usturoi pisati
1 kg de dovlecei dati pe razatoare
Piper negru
3 linguri de busuioc verde tocat, plus cateva frunze pentru ornat
1 cana de pesmet
1ou mare batut
Un sfert de cana de branza pecorino, rasa plus cateva linguri pentru servit
2 cani de rosii pasate
Ricotta pentru servit

Citeste si:  E vara si in casa ta

Incingeti cuptorul. Ungeti o foaie de copt cu ulei de masline.
Puneti ulei de masline la incins intr-o tigaie neaderenta. Adaugati usturoiul si sotati-l pana devine auriu, in jur de 30 de secunde. Adaugati dovleceii, condimentati-i cu sare si piper si mai tineti-i inca 5-7 minute, pana cand se mai evaporeaza apa din ei. Puneti apoi la scurs, intr-o strecuratoare, pentru a se duce apa ramasa. Apoi, amestecati-i intr-un castron mare cu oul, pesmetul, branza si busuiocul. Modelati apoi chiftelutele in maini si puneti-le pe hartia de copt. Pulverizati ulei de masline deasupra lor si dati-le la cuptor pentru 20-25 de minute, pana se rumenesc usor.

Citeste si:  Mobila confortabila

Puneti la incalzit sosul de rosii pentru 4 sau 5 minute si adaugati chiftelutele de dovlecei. Lasati inca 5 minute. Garnisiti cu busuioc tocat si serviti cu ricotta sau branza rasa alaturi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.