Pui la tigla si tarte cu struguri

Nu ne trebuie decat un petic de curte ca sa facem pui la tigla. Nu, de casa nu e nevoie, nu vom lua tigla de pe acoperis. Doar niste lut, pe care-l gasim noi pe undeva. Daca avem o vie la dispozitie, e tot ce ne puteam dori: folosim foile pentru puiul fript in conditii speciale, iar rodul viei – la desert.

Pui la tigla

Ingrediente:
1 pui
foi de vita
50 g unt
sare
o capatana de usturoi
vin
lut moale.

Citeste si:  Plante pentru sala de baie II

Mod de preparare:
Puiul il curatam, il spalam, il zvantam, il invelim in foi de vita si il acoperim in intregime cu lut moale. Sapam o groapa in care facem un foc de lemne. Cand e gata jarul, punem cocoloasele de lut in spuza si le lasam sa se coaca. Puiul e patruns cand lutul s-a inrosit. Luam gogoloiul pastrand jarul aprins. Indepartam lutul si foile de vita: a ramas puiul, alb si fraged. Il saram, il ungem cu unt si-l mai punem un pic pe jaratec doar pentru rumenit, ungandu-l de cateva ori cu mujdei de usturoi amestecat cu vin. Il mancam imediat.

Citeste si:  Petrecerea piticilor

Tarta cu struguri

Ingrediente:
250 g unt
500 g faina
125 g zahar
1 ou
1 pachet zahar vanilat
peltea de gutui
500 g struguri
ulei
sare.

Mod de preparare:
Facem aluatul. Frecam untul cu zaharul pana se transforma in spuma, punem apoi oul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare. Amestecam bine in continuare si adaugam faina. Framantam pana obtinem un aluat, pe care il punem la rece pentru cel putin o ora. Pregatim formele de tarta, ungandu-le cu un strat minuscul de ulei. Le imbracam cu un strat subtire de aluat si le bagam la cuptor, unde le tinem 25-30 de minute. Le lasam sa se raceasca si le umplem cu boabe de struguri, peste care turnam peltea calduta. Le punem la rece si incepem sa le mancam a doua zi.

Citeste si:  Orhidee

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.