Pui marinat chinezesc si sarmalute de post cu menta

Dupa cum am procedat si pana acum de la intrarea in marele post, va oferim doua retete: una de dulce, adusa din China, tara care detine mai putini crestini decat Romania, procentual exprimandu-ne, desigur, si una adecvata restrictiilor de rigoare.

Pui marinat chinezesc

Ingrediente:
2 piepturi de pui
o lingura de bulion
o lingura de otet
o lingura de sos de soia
o lingura de miere
2-3 catei de usturoi
ghimbir tocat
coaja rasa de lamaie
un ou
faina, pesmet
sare, piper

Mod de preparare:
Piepturile de pui, fara piele, se taie cubulete si se freaca bine cu sare, piper si cateii de usturoi pisati. Bucatile se amesteca in sosul facut din otet, miere, bulion si soia si se lasa o noapte la marinat. (Daca preferati sa gatiti noaptea, le lasati o zi.)
Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon. Bucatile de pui marinat se dau mai intai prin faina, apoi prin ou, dupa care prin amestecul format din pesmet, ghimbir si coaja de lamaie. Se prajesc la foc mic pana se rumenesc. Dat fiind ca puiul e made in China, ce alta garnitura i s-ar potrivi mai bine decat orezul? Ca salata, merge una de sezon.

Citeste si:  Trucuri Feng Shui

Sarmalute de post cu menta

Ingrediente:
O varză murată
250 g orez
2 cepe
3 morcovi
un pastarnac
o telina
2 radacini de patrunjel
bulion
ulei
menta pisata, cimbru
piper boabe, sare.

Mod de preparare:

Orezul spalat va sta in apa rece pana ne terminam treaba cu legumele. Si anume: mai intai, ceapa tocata se caleste in ulei cu apa. Inainte sa prinda rumeneala, se arunca peste ea in tigaie telina, morcovii si pastarnacul date pe razatoare sau tocate marunt. Dupa 10 minute, se adauga orezul si lasa inca 5 minute, punand si menta, cimbrul, bulionul si sare dupa gust.

Citeste si:  Un pic de natura in casa ta

Se umplu foile de varza cu aceasta compozitie si se asaza intr-o oala adanca, intercaland intre fiecare strat de sarmale unul de varza tocata, cimbru si boabe de piper, acoperisul final fiind din foi intregi de varza. Se tine oala circa o ora la foc mic, dupa care se da la cuptor pana ce scade zeama.

Citeste si:  O baie cu zambet de primavara

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.