Pui zdrente – o reteta din insorita Cuba

Denumirea acestui fel de mancare s-ar traduce prin ”Pui Zdrente”, ”pui haine vechi” din cauza felul in care arata carnea facuta fasii, fasii. Se serveste cu orez alb si banane prajite, dar, cum la noi, lipseste acel soi de banane, il vom servi cu o salata verde.

Ingrediente:
700 de grame de carne de piept de pui
1 ceapa in sferturi
1 rosie in sferturi
1 morcov taiat rondele
3 catei de usturoi
2 foi de dafin
Sare

Citeste si:  Cand catelul nu-i cuminte...

Pentru sos:
2 linguri de ulei de masline
3 catei de usturoi
1 ceapa taiata solzisori
1 ardei gras verde taiat subtire
1 ardei gras rosu taiat subtire
O jumatate de cana de vin alb sec
Trei sferturi de cana de sos de rosii
1 lingurita chimion
Sare si piper negru dupa gust
Puneti carnea, o ceapa, rosia, morcovul si trei catei de usturoi intr-o oala de lut. Adaugati apa cat sa le acopere, frunzele de dafin si sarea si lasati la foc mic, mic cateva ore. Cand s-a facut, scoateti carnea si rupeti-o bucatele. Pastrati zeama de-o parte.

Citeste si:  Pregateste florile verii

Intr-o tigaie inalta, puneti uleiul de maline. Adaugati cateii de usturoi ramasi, ceapa si ardeii grasi. Gatiti cateva minute, pana cand se inmoaie legumele. Adaugati carnea de pui, sosul de rosii, vinul si o cana din zeama ramasa. Asezonati cu chimion, sare si piper. Acoperiti si mai lasati pe foc inca 10 minute.

Citeste si:  Mascarea cablurilor

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.