Racoarea apelor pe terasa ta

Caldura verii ne duce cu gandul la vacanta, relaxare si in special la cautarea febrila a unui loc racoros. Ploile calde ce racoresc natura seara ne ajuta sa induram canicula de peste zi. Si totusi nu par sa fie de ajuns.

In arsita verii am vrea sa ne cufundam in apa lacurilor sau a marii si sa ne bucuram de valurile care aduc scoici la mal. Dar acest scenariu nu e posibil decat in weekend-uri sau in scurtele concedii pe care ni le permitem. In rest nu ne ramane decat sa suportam soarele torid de vara la birou si acasa.

Exista totusi o salvare. Si nu ma refer aici la crearea unei atmosfere pur estivale in incinta caminului nostru, cu minipiscine sau palmieri artificiali. Salvarea vine prin mici artificii estetice care ne personalizeaza casa si ne fac sa uitam de caldura de afara.

Citeste si:  Ce sa faci cand te muti

Pentru ca spiritul casei noastre este dictat de micile detalii, iti propun o activitate haioasa si relaxanta care va aduce beneficii atat tie cat si caminului tau. Uita de soarele dogoritor, de caldura sufocanta din mijloacele de transport in comun si du-te cu gandul la plaja, la mare… calca desculta pe scoici si pe pietre si lasa atingerea apei sa-ti revigoreze spiritul. Acum intoarce-te (din visul tau) acasa si exprima prin obiecte decorative sentimentele pe care le-ai trait.

Pentru zona terasei iti propun sa realizezi un covor de pietre pe care sa il asezi in fata unei masute confectionata din material plastic. In plus, te poti folosi de valentele estetice ale plasticului pentru a concepe un cadru unic, puternic personalizat.

Masuta de cafea si scaunele pot fi confectionate din plastic transparent in varianta uni. Un alt exemplu il constituie materialul plastic opac cu finisaj multicolor si model floral.

Citeste si:  Pozitionarea corecta a patului

Alege varianta care te reprezinta si treci la urmatorul pas in procesul de amenajare. Pentru ca masuta si scaunele sunt mai greu de confectioanat acasa, iti propun sa-ti concentrezi atentia asupra unui detaliu “de baza”, mai exact asupra covorului de pietre care va racori atmosfera.

Din magazine specializate poti achizitioana impletituri din fibre plastice cu diferite dimensiuni. O astfel de impletitura va constitui suport pentru obiectul tau decorativ. Fie ca le-ai “cules” de pe malul lacurilor sau le-ai achizitionat din magazine, pietrele pe care le vei folosi trebuie selectionate cu atentie.

Daca finisajul masutei de cafea este uni, atunci covorul va fi realizat din piese divers colorate. Contrastul dintre cele doua unitati cromatice va accentua caracterul unic al spatiului nou format.

Citeste si:  Retete cu pepene galben

In schimb, daca ai optat pentru o masuta colorata, raportul cromatic trebuie sa fie inversat fata de cazul precedent. O alegere reusita o constituie pietrele gri, care urmaresc linia naturala specifica modului in care sa gasesc raspandite in natura.

Cu ajutorul unor adezivi speciali pietrele se vor prinde rand pe rand de impletitura. Dimensiunile si formele pietrelor pot sa varieze astfel incat rezultatul sa para cat mai apropiat de o imaginea reala .
Plantele au un rol deosebit in desavarsirea acestui cadru. Verdele lor crud, senzatia de racoare pe care o lasa asupra ambiantei, le transforma in piese esentiale pentru cazul de fata.

Uita de caldura de afara! Gaseste un loc special pe care sa il amenajezi intr-un mod unic si incepe-ti ziua cu gandul la racoarea si susurul linistit al apelor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.