Reguli pentru accesorizarea camerei de zi

Camera de zi este intotdeauna o provocare, cand vine vorba de mobilarea si decorarea ei, si asta tocmai pentru ca functiile sale de baza nu sunt la fel de bine determinate ca in cazul unei sufragerii, unui dormitor sau a bucatariei. Camera de zi ar trebui sa fie spatiul in care iti primesti musafirii, insa si camera utilizata pentru a-ti petrece timpul liber in fata televizorului sau pentru a lectura o carte. Camerele de zi au in majoritatea cazurilor o multime de scaune, o canapea, masute de cafea, biblioteci si alte corpuri mici de mobilier, insa – in ciuda similitudinilor, camerele de zi pot arata foarte diferit de la caz la caz.

Pentru inceput, in decorarea unei camere de zi, trebuie sa ai in vedere in primul rand delimitarea zonei de conversatie, punctul central al camerei, pentru a crea in final o camera functionala si placuta vizual. De asemenea, dimensiunea covorului este intotdeauna importanta. In special, pentru camera de zi, optati pentru un covor cu dimensiuni generoase.

Citeste si:  Decorare pentru petrecere

Iluminatul camerei de zi vine intotdeauna ca una dintre principalele provocari. Lustra – sau candelabrul – pe care o veti alege este bine sa fie, asa cum am explicat si in articolul precedent, cat mai jos, pentru ca incaperea voastra sa fie inundata de lumina, atunci cand nu mai beneficiati de lumina naturala a zilei. De asemenea, printre elementele decorative nu trebuie sa lipseasca veioze de cat mai multe dimensiuni si chiar doua-trei lampadare. In acest fel, va exista o varietate de surse de iluminat, iar atmosfera va capata un plus de intimitate si se pliaza – in functie de ce evenimente au loc in camera de zi – pe fiecare situatie in parte, atunci cand va folositi de una, cateva sau toate aceste surse de iluminat.

Citeste si:  Supa crema de cartofi si mousse de cafea

Peretii intr-o singura nuanta nu mai sunt in trend, asa cum erau odinioara. Este, mai degraba, la moda tapetul cu nenumaratele teme florale sau arabescuri, care se intalnesc pe piata. Puteti, de asemenea, opta pentru nuante tari de verde sau bordeaux, insa combinatia cea mai intalnita este cea de 3+1. Ce inseamna asta? Inseamna ca puteti alege o nuanta pentru trei pereti si pe cel de-al patrulea – sa-l „transformati” intr-o mica vedeta, adica sa folositi un tapet pretios, care sa puna in evidenta intreaga camera.

Citeste si:  Retete cu carne de pui

Si, nu in ultimul rand, o camera de zi are nevoie de accesorii, poate mai mult decat oricare alta camera. Camera de zi, este asadar, locul ideal de a va agata un tablou valoros sau de a expune o statueta impunatoare. Semineul sau biblioteca sunt locurile ideale, dar nu numai. Pozele de familie, fotografii vechi, afisele sau mici elemente de colectie, toate isi au locul lor intr-o camera de zi, atata timp cat respectati regulile accesorizarii unei incaperi pe care vi le-am prezentat intr-un articol anterior.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.