Reteta de creveti cu susan si portocale

O reteta simpla si sanatoasa de creveti, cu care sa va impresionati musafirii fara prea mare bataie de cap si care sa fie gata in numai jumatate de ora? Suna bine. Mai punem pe farfurie un amestec de legume prajite cu orez si avem un meniu tailandez aproape la fel de sanatos ca masajul cu aceeasi origine.

Ingrediente (patru portii):

3 linguri de seminte susan
2 oua (albusuri)
O ceasca de amidon
Sare, piper proaspat macinat, o lingurita de zahar
500 – 600 de grame creveti decorticati si eviscerati (cca 25-30 buc.)
2 lingurite ulei de rapita
200 ml fresh de portocale
O ceapa verde
Sos picant de soia

Citeste si:  Ciorba de fasole cu arahide si sos Tabasco

Intr-un castron suficient de mare se amesteca susanul, albusurile de ou, amidonul, sarea si piperul. Intre timp, se pune o lingura de ulei intr-o tigaie teflonata mare si se incinge moderat. Jumatate din creveti se trec prin amestec si se pun in tigaie (incap cam cate 10-12 intr-o tigaie mare) si se prajesc pana devin aurii, adica aproximativ un minut-doua pe fiecare parte. Se scot si se pun pe servetel pentru a se scurge, se schimba uleiul si se continua cu restul de creveti. Dupa asta, in tigaie se adauga sucul de portocale, sherry-ul si o lingura de sos de soia. Se aduc la fierbere si se amesteca din cand in cand pana cand amestecul incepe sa se ingroase (aprox. 5 minute). Se adauga crevetii si se amesteca bine. Se servesc imediat, cu ceapa verde tocata marunt deasupra. Fac pereche buna cu o garnitura de orez brun, calit intr-un pic de ulei alaturi de pastai de mazare sau de legume congelate.

Citeste si:  Decorul Shabby Chic

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.