Retete cu branza de vaci pentru copii de 6-12 luni

Please select a featured image for your post

Continuam seria de idei pentru primele dulciuri pe care i le servesti micutului tau cu reteta de tarta cu branza de vaci si piersici si cornuletele cu branza de vaci. Tarta cu branza de vaci si piersici De ce o sa adore piticul tarta aceasta? Pentru ca este suculenta si dulce! De ce o vei iubi tu? Pentru ca ai siguranta ca ii dai puiutului tau o gustare dulce dar sanatoasa. Pentru aluat, freci spuma 60 de grame de unt, impreuna cu 2 linguri de lapte fierbinte, apoi incorporezi 200 gr de faina, 60 gr de zahar pudra vanilat si 2 galbenusuri frecate separat. Din toate aceste ingrediente framanti un aluat pe care il intinzi intr-o foaie subtire pe care il asezi intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Gauresti aluatul cu o furculita si dai forma la rece timp de o jumatate de ora. Apoi pui peste aluat boabe de fasole uscata (astfel aluatul nu va creste la copt si isi va pastra forma) si il dai la cuptor 30 de minute.
Citeste si:  Folosirea eficienta a spatiului
Pentru umplutura, freci 250 grame de branza de vaci cu putin zahar vanilat si coaja de lamaie sau portocala (e bine sa le ai proaspete in casa, si sa nu le folosesti pe cele din comert pentru ca au conservanti).
Tai piersicile felii – e indicat sa folosesti piersici din compot, pentru ca nu stai sa le cureti de coaja si de samburi. Cand aluatul este copt, se pune branza de vaci si peste feliutele de piersica. Se mai da la cuptor 15 minute, la foc foarte mic. Peste tarta se toarna 1/2 plic de gelatina, preparat cu sucul din compot.
Citeste si:  Decorarea gradinii in 2011
Cornulete cu branza de vaci Primele produse de patiserie pe care prichindelul le incearca nu trebuie sa fie in nici un caz produsele de foietaj din comert! Acestea nu ii fac bine deloc, fiind semipreparate si de multe ori preparata in conditii insalubre. Cornuletele cu branza sunt alternativa ideala. Prepararea aluatului este foarte simpla: freci 150 de grame de unt proaspat cu 150 gr de faina. Atentie insa, nu adauga faina pana cand untul nu este ca o spuma. Faina se adauga in ploaie, amestecand in continuu. Se adauga 6 linguri de zahar si un varf de cutit de bicarbonat sau praf de copt. Din ingrediente se framanta aluatul, care se intinde intr-o foaie potrivita ca si grosime. Din foaie se taie patratele.
Citeste si:  Trei paturi pentru camere mici
Pentru umplutura, amestecati branza de vaci cu un pliculet de zahar vanilat si un galbenus de ou. Luati cate o lingurita de umplutura si asezati-o pe cate un patratel de aluat, pe care il rulati pe diagonala, incepand cu unul dintre colturi.
Cornuletele se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se coc circa 20-30 de minute, apoi se pot pudra cu zahar pudra. Daca doresti, poti inlocui umplutura de branza cu pireu de fructe sau cu fructe proaspete, oparite putin. Daca ai imaginatie si chef, poti modela si melcisiori sau mini branzoici din acelasi aluat. Indiferent ce forma ai alege, nu uita ca ea trebuie sa fie pe masura manutei copilasului!


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.