fbpx

Retete cu carne de pui

Please select a featured image for your post

Carnea de pui a urcat incet incet in topul preferintelor romanilor lasand mai la urma carnea de porc. Iubim carnea de pui, pentru ca este usoara, se prepara repede si poate fi gatita in diverse feluri. Nu trebuie decat o garnitura potrivita si carnea de pui este un preparat de-a dreptul rafinat. Pulpe de pui in crusta. Pulpele de pui crocante sunt pe placul tuturor si sunt atat de populare incat au fost incluse in majoritatea meniurilor restaurantelor de tip fast-food. Cea mai buna si mai sanatoasa carne este insa cea preparata in casa. Pentru pulpele de pui in crusta, aveti nevoie de 4 pulpe intregi, 2 linguri de ulei, 2 ardei rosii, 2 dovlecei, 2 rosii, 2 fire de praz, 2 cepe, 300 ml de supa de pui, maghiran, boia, sare si piper.
Condimentam bine pulpele de pui cu sare si piper si le prajim in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc. Taiem ardeii grasi bucatele, la fel si dovleceii si rosiile, iar prazul il taiem rondele. Ceapa se toaca fin si se amesteca impreuna cu legumele. Asezam carnea de pui intr-o tava, pune legumele de jur imprejur, turnam supa de pui si dam totul la cuptor cca 45 de minute. Puiul va avea o crusta aurie delicioasa. Puteti garnisi aceasta mancare cu orez, cartofi natur sau pur si simplu o salata racoroasa, de varza.
Citeste si:  Am taiat porcul. Sa prelungim viata carnii!
Cordon bleu sau snitelul vienez este un preparat traditional in bucataria austroaca si foart popular in special in zona Vienei, fiind initial o bucata de carne de vitel acoperita cu pesmet si prajita in baie de ulei. Reteta a prins insa foarte bine la public si se realizeaza acum cu succes din carne de pui sau porc, in toate marile restaurante, carne de pui de exmplu fiind umpluta cu sunca si cascaval, apoi data prin ou si pesmet si prajita in ulei. Varianta pe care vi-o propunem noi, este cordon bleu umplut cu legume. Aveti nevoie de: 4 fileuri de piept de pui, 4 felii de sunca, 4 linguri de faina, 2 oua mari, 6 linguri de pesmet, o jumatate de legatura de ceapa verde, 150 gr de branza de vaci, marar si patrunjel. Se spala bine fileurile de pui, se cresteaza pe lung si se depliaza, apoi se bat bine cu ciocanul de snitele si se condimenteaza bine pe ambele parti. Se toaca mararul, patrunjelul si ceapa verde si se amesteca impreuna cu branza de vaci.
Citeste si:  Un pranz boem: supa de usturoi si friptura de porc cu varza si galuste de paine
Pe fiecare file de pui se aseaza cate o felie de sunca si o lingura buna de amestec de branza de vaci, apoi pieptul de pui se pliaza la loc si se fixeaza cu scobitori. Fiecare file se da prin faina, apoi prin oul batut ca pentru omleta si la final prin pesmet. Cordon bleu se prajeste in ulei incins pe ambele parti, pana cand capata o crusta aurie. Pui la wok. Mancarea chinezeasca a prins foarte repede la noi si desi pare sofisticat, ea poate fi gatita cu succes acasa, aveti nevoie doar de un wok, legume pentru mancare chinezeasca pe care le gasiti congelate la hypermarket si bineinteles sosuri specifice. Pentru pui cu sos dulce-acrisor aveti nevoie de un piept mare de pui, o punga de legume congelate pentru wok, 2 linguri de sos de soia, 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, o lingura de ghimbir, un plic de sos dulce-acrisor pe care il cumparati de la raionul cu produse asiatice.
Citeste si:  Cum cultivi flori de primavara
Pentru inceput punem la incins in wok uleiul, in care prajim usturoiul taiat bucatele. Cand usturoiul s-a rumenit il scoatem din ulei, scopul lui este doar de a oferi un plus de aroma uleiului. Punem apoi carnea de pui taiata bucati cat pentru o imbucatura si o rumenim pe ambele parti. Cand carnea e rumenita o scoatem din wok si o tinem la cald, apoi punem legumele stropite cu sosul de soia si aromate cu ghimbirul. Cand legumele sunt gata, punem si carnea impreuna cu sosul dulce-acrisor. Se poate servi atat cu orez cat si cu taietei de orez.

2 Comentarii
  1. Foarte sanatoasa carnea de pui, iar retetele prezentate aici sunt binevenite pentru gospodinele ce au ramas fara idei de preparare.

  2. Foarte sanatoasa carnea de pui, iar retetele prezentate aici sunt binevenite pentru gospodinele ce au ramas fara idei de preparare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.