Retete cu carne pentru copii de 6-12 luni

Please select a featured image for your post

Carnea este un aliment estential pentru cresterea piticilor vostri, asa ca trebuie introdusa treptat in alimentatie. Intre 8 si 12 luni, copiii trebuie sa consume macar o data pe zi carne (inclusiv peste), alaturi de 3 portii de lactate si 2 portii e legume sau fructe. Carnea indicata copiilor de aceasta varsta trebuie sa fie proaspata (fara mezeluri, fara pateuri etc) si mai ales sa nu fie afumata. Nu alegeti in nici un caz carne de porc, ci optati pentru carna de pui sau curcan, sau carnea rosie: vita, vitel, manzat. Indiferent ce carne alegeti dintre cele de mai sus, nu uitati ca trebuie sa fie carne macra, fara strop de grasime si mai ales fara oase, pielite, zgarciuri, oase moi. Nu ii ingaduiti micutului de aceasta varsta nici macar sa guste mezelurile sau carnuri prajite de genul snitelelor.
Citeste si:  Alegere canapea de calitate
Ciorbita de pui cu zdrente de ou Micutii iubesc ciorba d epui pentru ca e bogata si e unul dintre cele mai simple moduri de a-i introduce carnita in alimentatie. Ai nevoie de ½ piept de pui si o pulpa de pui, o punga de zarzavat amestec pentru supa : radacina de patrunjel, pastarnac, morcov, telina, patrunjel verde, ardei gras rosu, o ceapa, doua rosii, zeama de lamaie dupa gust, un galbenus de ou, 2 linguri de smanatana sau iaurt gras.
In primul rand, spala foarte bine carnea si curat-o de pielite, oase, cartilaje si grasime. Oricum, pulpita d epui e mai savuroase decat pieptul de pui, asa ca va face ciorba mai apetisanta. Pune carnea la fiert in 500 gr de apa rece cu putina sare si spumeaza carnea pe toata durata fierberii. Cand carnea e aproape fiarta, pune si legumele date rin razatoare – asa vor fierbe mai repede si micutului ii va fi mai usor sa le manance. Ceapa o pui intreaga, scopul ei fiind doar de a da putin gust.
Citeste si:  Gratarele de pui
Cand ciorba de pui este aproape gata, scoti ceapa si dregi supa cu putina zeama de lamaie (dupa gust), cu cele doua linguri de smantana sau iaurt si cu patrunjelul verde tocat marunt. Pentru zdrente, bati galbenusul de ou ca pentru omleta si il picuri putin cate putin in supa clotinda.
Carnita o toci marunt, astfel incat puiutul sa aiba o masa complexa de carne si legume. Pofta mare! Curcan cu sos de zarzavat Pieptul de curcan este o carne foarte potrivita pentru inceput, fiind o carne slaba si usor de digerat. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de 300 gr de piept de curcan, de preferinta file, fara piele si fara os, un morcov, cateva fire de patrunjel proaspat, 2 linguri de smanatan slaba sau iaurt, o bucatica de telina, o lingura de ulei de masilne, o lingura cu varf de faina.
Citeste si:  Trenduri de decorare 2010
Cureti foarte bine carnea de curcan si o speli, apoi o pui la fiert in putina apa cu sare, spumand in continuu, pana cand apa ramane limpede. Apoi, dai zarzavatul prin razatoare si le pui intr-o craticioara. Torni peste supa de pe carne, cat sa le acopere, apoi pui uleiul si le lasi sa fiarba inabusit, pana apa scade aproape de tot. Le dai apoi prin blender, toci patrunjeul si il adaugi la sos, pui smantana si mai lasi sa fiarba impreuna cateva minute. Daca sosul e pre gros, mai pui zeama de pe carne. Carnita de curcan cu sos de zarzavat se poate servi cu macaroane sau alaturi de un pireu.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.