fbpx

Retete cu pepene galben

Inghetata de pepene galben

1 kg pepene galben
5 galbenusuri de ou
200 ml lapte
200 g smantana
2 linguri coniac
2 plicuri zahar vanilat
200 g zahar

Pepenele se taie in bucati mici si se pune intr-un castron impreuna cu zaharul vanilat. Separat, se amesteca laptele, zaharul si galbenusurile, iar compozitia se fierbe la bain marie pana cand incepe sa se ingroase. Cand s-a racit putin, se adauga cele 2 linguri de coniac si pepenele galben pasat. Toata compozitia se pune la congelator.

Suc de pepene galben

1 pepene galben
½ cana de apa
8 cuburi de gheata
2 linguri suc de lamaie
frunze de menta

Citeste si:  Think pink

Pepenele se taie in bucati mici si se pune in blender, impreuna cu toate ingredientele. Se serveste pe loc.

Supa de pepene galben

1 pepene galben
¾ ceasca smantana
1 lingura sherry
1 iaurt mic
1 lingura miere

Se taie pepenele in doua si se scoate miezul, pastrand coaja intacta. Se pastreaza jumatatile de coaja. Miezul se paseaza in blender, apoi se adauga iaurtul, smantana, mierea si lingura de sherry. Se lasa la frigider pana cand se raceste. Se serveste in jumatatile de coaja. Se poate orna cu fructe de padure sau cu frunze de menta.

Citeste si:  Casa ta sub semnul zodiilor VI - livingul

Sos de pepene galben

1/3 cana zahar
4-5 frunze de menta
¼ cana apa
1 cana pepene taiat in bucati
1 cana suc de portocale.

Se pune la foc apa cu zahar pana cand se topeste zaharul si se fierbe un minut. Se adauga pepenele pasat si menta si se lasa sa mai dea o data in clocot. Se ia de pe foc si se adauga sucul de lamaie.

Sosul rece se poate folosi ca topping pentru inghetata sau pentru salate de fructe.

Citeste si:  Specific culinar turcesc

Pepene galben cu jambon afumat

1 pepene galben
Felii de jambon de Parma
Masline fara samburi
Rosii cireasa
Pepenele se taie in cuburi mici, rosiile si maslinele se taie in jumatati. Feliile de jambon se taie la dimensiunea potrivita si se si se inveleste in fiecare dintre ele cate un cub de pepene. Pe 5 scobitori se infige cate un cub de pepene cu jambon si cate o jumatate de rosie. Pe celelalte cinci scobitori se infige cate un cub de pepene cu jambon si cate doua jumatati de maslina.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.