Retete cu visine

Please select a featured image for your post

Visinele se pregatesc sa apara pe piata si nu puteam sa va lasam fara cateva retete care sa va ajute sa va bucurati de visine asa cum se cuvine, nu? Gustul dulce-acrisor al preparatelor pe baza de visine este unic si special, pe gustul tuturor. Si pentru cei care inca nu s-au convins, sa incerce din retetele de aici.

Inghetata de visine Inghetata de visine este speciala datorita gustului dulce-acrisor. Cu cat visinele sunt mai coapte, cu atat inghetata va fi mai aromata. Pentru 6 portii, aveti nevoie de: 500 ml de lapte, 4 oua, 150 gr de zahar, 200 gr de iaurt gras au smantana, o esenta de vanilie, o tabla de ciocolata cu lapte sau amaruie in functie de preferinta, 300 gr de visine fara samburi, sucul de la o jumatate de lamaie.

Citeste si:  Stilul rustic in casa ta
Se pune la foc mic laptele impreuna cu 75 gr de zahar si esenta de vanilie. Se bat ouale impreuna cu 75 gr de zahar si se toarna in lapte. Se tin pe foc, amestecand in continuu, pana cand capata consistenta unei smantani, insa fara a fierbe. Cand crema este omogena, se trage de pe foc si se lasa la racit. Cand e complet rece, se amesteca cu smantana, visinele (cu tot cu siropul pe care l-au lasat) si cu ciocolata data prin razatoarea mare. Crema obtinuta se da la congelator aproximativ 3 ore.

Cocktail cu visine Cat timp inghetata de visine sta la congelator, e timpul pentru un moment de relaxare, cu un cocktail pe baza de visine si rom. Aveti nevoie, pentru 4 portii, de 400 ml suc de rodii (sau 2 rodii mari) si 400 de ml de sirop de visine, 4 lingurite de zahar brun, 200 ml de rom alb sau votca, apa minerala, gheata pisata.

Citeste si:  Idei originale pentru decorarea oualor
Se amesteca toate impreuna si se toarna in pahare umplute 1/4 cu gheata pisata. Se toarna pana la 3/4 din pahar, iar restul se umple cu apa minerala foarte rece. Se serveste cu paiul.

Tarta cu branza si visine Tarta cu visine este ideala pentru vara, deoarece se serveste foarte rece si in plus nu necesita coacere. Pentru blat, se piseaza 200 gr de biscuiti, cat de marunt cu putinta apoi se amesteca cu 2 linguri de unt topit. Pentru a pisa mai usor biscuitii, asezati-i intr-un prosop de bucatarie curat si folositi ciocanul pentru batut snitele sau sucitorul. Cu aceasta pasta, se tapeteaza fundul unei forme de tort cu pereti detasabili, astfel incat sa formati un blat subtire si se da la rece.

Citeste si:  Cum sa alegi parchetul
Intr-un castron, amestecam 500 gr de branza de vaci, o canita de zahar, un varf de cutit de sare, o fiola de esenta de vanilie si o lingura de coaja de lamaie. Se omogenizeaza cu mixerul, apoi se amesteca cu 3 oua intregi (albus+galbenus). Se pune compozita la foc mic cca 10 minute, amestecand in continuu. Cand are consistenta unei smantani, se toarna peste blatul de biscuiti. Peste crema de branza se pun 200 gr de visine fara samburi, amestecate cu o jumatate de paharel de sirop de visine. Se lasa la frigider 24 de ore, pentru a se intrepatrunde bine aromele.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.