Retete cu zmeura

Please select a featured image for your post

Zmeura, preferata ursuletilor! Daca ei o savureaza, inseamna ca stiu ei ce e bun si deci putem sa ne bucuram si noi de ea! Prajiturile cu zmeura sunt atat e aromata incat va puteti trezi cu ursuletul batand la usa, autoinvitat la masa. Salata de zmeura Cine spune ca doar dulciurile au un gust nemaipomenit cand sunt pregatite cu fructe? Salata cu zmeura este delicioasa in primul rand datorita combinatiei de andive, care sunt amarui si zmeura, care trebuie sa fie foarte coapta si cat mai dulce. Aveti nevoie de o ceapa mare rosie sau alba, important e sa fie ceapa de apa si sa nu piste foarte tare. In orice caz, e de preferat sa taiati ceapa in 4 si sa o tineti minim o ora in apa rece inainte de utilizare.
In afara de ceapa, mai folositi 2 andive, o cana de zmeura, frunze proaspete de busuioc (le gasiti la piata sau chiar la hypermarket), ulei de masline, otel balsamic, , muguri de pin si sare. Se spala bine andivele, se desfac frunzele si se rup in bucati mari (prin taiere, isi pierd din aroma). Ceapa se taie pestisori , zmeura se lasa intreaga. Se aseaza intr-un bol de salata straturi de andive, ceapa si zmeura. Amesteca frunzele de busuioc pisate cu samburii de pin, sarea si piperul, peste care se adauga si ulei de masline si otetul balsamic, astfel incat sa se formeze o pasta, care se toarna peste salata.
Citeste si:  Birou organizat si original
Briose cu zmeura Briosele sunt ideale pentru micul dejun, asortate cu o cafea cu lapte, perfecte pentru o gustare in dupa-amiezele de vara, asortate cu o limonada proaspata si mai ales pe gustul copiilor, pentru ca sunt mici si manevrabile, perfecte pentru manutele lor! Pentru briosele cu zmeura, aveti nevoie de 200 gr de zmeura, pe care o treceti prin 2 linguri de faina, asta va ajuta ca fructele sa se mentina in compozitia si sa nu coboare spre fundul formei de briose.
Citeste si:  Intretinere mobila
Inainte de a pregati aluatul, incingeti cuptorul la 200 de grade si captusiti cu hartiute formele de briose. Pentru aluat, se bat 120 gr de unt moale cu 120 gr de zahar, pana cand zaharul e topit complet, se inglobeaza apoi in compozitie 1 ou si un praf de sare. Se onogenizeaza bine, apoi se adauga 250 gr de faina, un praf de copt si o jumatate de lingurita de bicarbonat. La final, se inglobeaza in aluat 300 gr de iaurt natural sau iaurt cu fructe de padure si zmeura data prin faina. Aluatul se toarna in forme si briosele se dau la cuptor 20 de minute. Se scot de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet, apoi se pot orna dupa preferinta, fie cu zahar pudra, fie cu zahar pudra vanilat (in jur de 150 de grame, la care adaugati 1-2 lingurite de suc de lamaie sau de fructe de padure. Omogenizati bine compozitia, apoi spritati-o pe briose, fie cu ajutorul unei seringi, fie cu o punguta pe care o decupati foarte putin la un capat.
Citeste si:  Vara casa ta radiaza de fericire
Zmeura e ideala pentru dulceata si pentru sirop, insa despre asta vorbin in alt capitol, sa nu credeti ca am uitat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.