Retete de clatite

Please select a featured image for your post

Clatitele bunicii, clatitele pe care le cauti cu infrigurare la sectiunea de deserturi a meniului de la resturante, clatite cu dulceata, clatite flambe, clatite, clatite, clatite, iata unul dintre deserturile preferate ale copiilor, adultilor si bunicilor din lumea intreaga. Clatitele insa nu sunt doar un desert delicios, ci pot constitui o masa in sine, fiind foarte gustoase in diverse combinatii. Reteta de baza pentru clatite Inainte de a va prezenta cateva retete de clatite, e important sa stim reteta de baza: aveti nevoie de o cana de lapte, o cana de faina, 2 oua, un praf de sare, o lingurita de zahar, ulei pentru uns tava. Se bat ouale ca pentru omleta, impreuna cu sare si zaharul, apoi se incorporeaza laptele si mai apoi faina in ploaie. In cazul in care sunteti obisnuiti cu clatite foarte subtiri, puteti pune linistit 2 cani de lapte in loc de una, iar daca tineti post, inlocuiti laptele cu apa minerala, pentru a obtine clatite pufoase. De asemenea, pentru clatite aromate, puteti folosi si esenta de vanilie sau o lingurita de coaja de lamaie iar pentru clatitele cu cacao, adaugati in compozitie o lingura mare de cacao si o esenta de rom.
Clatitele se coc cel mai bine intr-o tigaie de teflon, care ajuta clatitele sa nu se lipeasca, sa fie mai usor de intors si mai ales se prajesc cu foarte putin adaos de grasime. De aceea, folositi foarte putin ulei, pe care sa il intindeti in tigaia cu o pensula sau cu o pana. Apoi puneti cantitatea de aluat dorita, in functie de grosimea clatitei. Se prajeste pe ambele parti.
Citeste si:  Mobila confortabila
Clatite cu carne la cuptor Aveti nevoie de clatite, pregatite dupa reteta anterioara, de 250 gr de carne tocata, cateva fire de patunjel, o ceapa mica, o lingura de bulion. Se taie ceapa foarte marunt, se caleste in putin ulei de masline, apoi se pune si carnea tocata, putina apa si bulionul si se calesc impreuna la foc mic. Se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se umplu clatitele cu carne, se aseaza intr-o tava termorezistenta, una langa alta, apoi se ung cu un strat gros de smantana si se presara cu cascaval ras. Se gratineaza la cuptor 20 de minute.
Citeste si:  Programul "Casa verde"
Tort de clatite cu branza Pe langa clatite, pe care va trebui sa le coaceti cat mai groase, aveti nevoie de 300 gr de branza de vaci, o lingura de smantana, un galbenus de ou, o lingura de faina, 100 gr de stafide, 2 pliculete de zahar vanilat, 2 linguri de zahar. Din ingrediente se freaca o pasta de branza, se potriveste cu zahar dupa gust. Se cladeste tortul: o clatita, o lingura de branza, pe care o intindeti uniform pe suprafata clatitei, apoi alta clatita si tot asa, alternativ, pana la epuizarea ingredientelor. se da tortul la cuptor 20-30 de minute, la foc mic.
Citeste si:  Scoaterea cuielor din perete
Clatite pane Umpleti clatitele cu o pasta din 250 gr de branza de burduf, 2 linguri cu varf de parmezan ras, 200 gr de sunca taiata bucatele subtiri si verdeata tocata. Apoi rulati clatitele cat de strans, datile prin ou si pesmet si prajiti-le in ulei, la fel ca si snitelele. Se servesc calde si desi contin o gramada de calorii, vor face deliciul mesei, macar o data pe an!


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.