Retete de dulciuri care nu-ngrasa

V-am pacalit. Dar doar putin, cum putin ingrasa si dulciurile pe care va vom invata sa le preparati. Sigur ca poate parea o utopie. Dar realitatea este ca putem prepara dulciuri care sa nu fie adevarate bombe calorice.

In plus, retine faptul ca un regim draconic poate fi total ineficient pe termen lung. Decat sa te privezi total de desert, mai indicat e sa ai grija ce alegi si sa il prepari singura, pe cat posibil.
S-ar putea sa te surprinda, dar un ecler cu ciocolata are mai putine calorii decat o felie de paine cu nutella sau un pumn de castane. Conditia este sa nu le inecam in zahar si grasimi.
Toate produsele pe care vi le prezentam au mai putin de 300 de calorii.

Citeste si:  Pui la tigla si tarte cu struguri

Crema de ciocolata light cu capsune
Pentru patru portii
250 de ml de lapte degresat
2 oua intregi
2 linguri de cacao

Se amesteca pudra de cacao cu laptele, apoi se pun la foc. Ouale se bat cu telul, apoi se incorporeaza incet in laptele de pe foc. Se amesteca la foc mic si se lasa sa se ingroase. Dar fara sa se atinga punctul de fierbere. Cand a atins consistenta dorita, se retrage de pe foc, se toarna in cupe de inghetata si se presara cu un praf de zahar pudra. Se da la racit. Se pun capsune deasupra.

Tarta cu capsune si busuioc
600 de grame de capsune
300 de grame de aluat
100 ml ulei de masline
Un betisor de vanilie
O jumatate de lamaie
2 ramurele de busuioc
80 de grame de zahar pudra
Cateva picaturi de otet balsamic
Piper proaspat macinat

Citeste si:  Casa ta sub semnul zodiilor III - bucataria

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Ungeti usor o tava de tarta cu diametrul de 24 cm. Puneti aluatul, cu o grosime in jur de 3 mm in tava, neuitand sa acoperiti peretii. Se inteapa din loc in loc cu furculita. Acoperiti-l cu hartie de pergament si cateva legume uscate, care sa nu lase zeama.

Bagati la cuptor aluatul si lasati-l sa se coaca 20-25 de minute. In timpul asta, spalati capsunele si scurgeti-le de apa. Pastrati 450 de grame si pe restul taiati-le in patru.

Citeste si:  Shih-Tzu - o frumusete " regala"

Intr-un ibric puneti pe foc zeama jumatatii de lamaie si zaharul pudra. Fierbeti pana se dizolva zaharul, apoi adaugati capsunele taiate in patru si betigasul de vanilie taiat in doua. Mai lasati 5 minute pe foc amestecand. Scoateti betigasul si lasati sa se raceasca.

Dupa ce s-a copt aluatul, scoateti tava de la cuptor, indepartati hartia cu legume si lasati la racit. Apoi, scoateti-l pe o farfurie si varsati peste compozitia cu capsune. Deasupra puneti celelalte capsune, taiate in doua. Stropiti cu uleiul de masline amestecat cu otetul balsamic si presarati frunzele de busuioc. Peste tot, aruncati un praf de piper proaspat macinat.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.