fbpx

Retete de inghetata

Please select a featured image for your post

Chiar si involuntar, asociem ideea de vara cu cea de inghetata. Poate si pentru ca la toate colturile vedem tarabe care vand inghetata, magazinele si-au scos frigiderele de inghetata la vedere si toata lumea umbla prin mall-uri cu un cornet de inghetata. Inghetatele de fructe preparate in casa, nu doar ca sunt 100% naturale si nu preparate pe baza de prafuri, dar sunt si mult mai savuroase, mai ales daca folositi fructe proaspete. Inghetata de pepene galben
Pepenele galben este poate unul dintre cele mai aromate fructe de vara. Atunci cand e bine copt, pepenele galben are miezul moale si suculent, perfect pentru inghetata. Pentru 4 guri pofticioase, aveti nevoie de 300 gr de miez de pepene, 2 galbenusuri, 80 gr de zahar pudra, 150 ml de smanatana, 1 pliculet de zarhar vanilat. Miezul de pepene se piseaza in blender, sau cu furculita, impreuna cu 1/3 din cantitatea de zahar. Nu uitati sa lasati miezul impreuna cu suc, nu le stoarceti pentru ca pepenele isi pierde savoarea. Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si zaharul vanilat, pana cand se obtine o crema consistenta. Se poate folosi si zahar tos in locul celui pudra, insa se va topi mult mai greu.
Citeste si:  Mancaruri traditionale australiene sau bucatarie mondiala
Peste galbenusuri se toarna si smanatana si se amesteca bine, pana cand se obtine o compozitie omogena. Dupa aceea se toarna si pireul de pepene, insa acesta nu se mai mixeaza, ci se amesteca incet cu lingura, pentru ca altfel compozitia nu mai e la fel de pufoasa si inghetata la fel de fina. Compozitia de inghetata se pune la frigider si se lasa la racit 3-4 ore (in functie de capacitatea frigiderului).
Inghetata de capsuni si banane
Combinatia banana-capsuni este omniprezenta in produsele din hypemarketuri, incepand de la sucuri, bomboane, jeleuri etc. Inghetata de capsuni si banane este savuoasa si sanatoasa, pe gustul tuturor, mai ales al copiilor.
Citeste si:  Pui Hawaii si file de cod cu orez si ceapa verde
Pentru inghetata de banane aveti nevoie de 2 albusuri, 100 gr de zahar tos, 2 babane coapte bine, 250 ml de frisca lichida, o esenta de rom, 2-3 linguri de stafide. Din albusuri, zahar si rom se bate o spuma tare. Nu adaugati zaharul si romul de la inceput, ci cand ouale sunt deja bine batute, altfel spuma nu se intareste. Peste bezeaua tare se toarna frisca lichida. Cele doua banane se decojesc si se paseaza cu o furculita. Se pun peste compozitia cu albusuri, impreuna cu stafidele. Se omogenizeaza bine si se pune deoparte.
Citeste si:  Iasomia - aroma de basm
Pentru inghetata de capsuni aveti nevoie de 2 oua, 250 gr de smantana, o lingura de suc de lamaie, 2 linguri de sirop de capsuni (de pe fructe e bine), 50 gr de capsuni (sau dulceata de capsuni), 30 gr de zahar tot. Separand albusurile de galbenusuri, din albusuri, zeama de lamaie si zahar, se bate o bezea tare (zaharul se adauga la sfarsit), Peste bezea se pune siropul de capsuni si smantanta, iar la final capsunii taiati bucatele marunte sau pisati cu furculita. La sfarsit trebuie sa aveti o compozitie cu consistenta de spuma si foarte omogena. Se pune in vase un strat de inghetata de capsuni si una de banana si se da la congejator 4-5 ore. Le puteti congela si in vase separate si servi sub forme de globuri colorate.

Un comentariu

Lasă un răspuns la c0pilutza Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.