Retete de musaca

Please select a featured image for your post

Musacaua este o mancare complexa, care de cele mai multe ori constituie o masa copioasa in sine, fara a mai fi nevoie sa fie completata de supa sau desert. Avantajul retetelor de musaca e ca sunt foarte simple, deci pe gustul tuturor gospodinelor, chiar si al celor incepatoare. Musaca de rosii cu ficatei de pui Ingredientele principale pentru aceasta reteta sunt, si normal, rosiile – o jumatate de kg si ficateii de pui, tot o jumatate de kg. Mai aveti nevoie de 2-3 cepe, 300 gr de cascaval ras, sare, piper, maghiran. Se spala bine ficateii si se taie bucatele. Ceapa se taie julien, adica fidelute, si se caleste in putin ulei. Cand ceapa este sticlata, se pun bucatelele de ficatei, se toarna o jumtate de pahar de apa, se condimenteaza cu sare, piper, maghiran si se lasa sa fiarba inabusit. Cand ficateii cu ceapa sunt gata, se pregateste un vas de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet, se pune un strat de rosii taiate felii (jumatate din cantitatea de rosii), apoi se pun peste ficateii, apoi inca un strat de rosii. Se pune deasupra cascavalul ras si se da la cuptor, la foc mediu, 20 de min. Nu e nevoie sa stea mai mult in cuptor, ci doar pana se inmoaie rosiile si se rumeneste cascavalul.
Musaca de vinete Musacaua de vinete si branza este una dintre cele mai populare retete de musaca, fiind si foarte usor de preparat. Aveti nevoie de 2 vinete mari, un pachet de 500 gr de branza de burduf, 200 gr de cascaval ras, 2 oua, cateva linguri de pasta de rosii si ardei, usturoi pisat (uscat sau verde), sare si piper. Se taie vinetele felii foarte subtiri, cu tot cu coaja, de preferinta pe lung. Se prajesc fara a fi sarate in prealabil, pentru ca lasa multa apa si se scot pe hartie absorbanta. Separat, se face o pasta de branza din branza de burduf, 150 gr de cascaval ras si un ou.
Citeste si:  Salata de creveti, salata de tortellini si dressing italian
Intr-un vas termorezistent uns cu unt si pesmet, se aseaza primul strat de vinete prajite, se sareaza si pipereaza dupa gust, se unge cu pasta de ardei, se presara usturoiul si se pune crema de branza. Peste branza, urmeaza un alt strat de vinete, care se condimenteaza si peste se toarna oul batut impreuna cu restul de cascaval. Se lasa la cuptor nu mai mult de 30 de minute si se serveste calda, pentru ca vinetele prajite sunt destul de grele pentru stomac daca sunt reci. Pofta buna!
Citeste si:  Prajitura cu cirese
Musaca de cartofi Aveti nevoie de: 1 kg de cartofi, o jumatate de kg de carne tocata (porc, vita sau amestec), o legatura de ceapa verde, 3 oua. Se curata cartofii si se taie felii, mai groase, nu ca si pentru chipsuri. Se marunteste ceapa si se caleste impreuna cu carnea tocata, se condimenteaza cu sare, piper sau amestec special pentru carne tocata. Cand carnea nu lasa destula apa, adaugati un paharel de cognac cu apa si lasati sa fiarba inabusit. Dupa ce trageti carnea de pe foc, spargeti repede 2 oua peste si amestecati bine.
Citeste si:  5 modalitati usoare de a pastra curatenia in casa ta
Intr-un vas tapetat cu pesmet, se cladesc straturi de cartofi, apoi de carne, pana cand se termina ingredientele, astfel incat ultimul strat sa fie de cartofi. Se bate un ou ca pentru omleta si se toarna peste musaca. Se da la cuptor 30-40 de minute.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.