Retete de paste cu peste

Please select a featured image for your post

De ce iubesc italienii pastele cu peste? Pentru ca sunt usoare, sanatoase si ajuta digestia; pentru ca pot fi consumate in orice moment al zilei, fiind usoare dar in acelasi timp satioase; pentru ca pestele e usor de gatit si pastele sunt rapide; pentru ca italienii prefera sosurile naturale, pe baza de verdeturi si ingrediente proaspete, de aceea prefera un peste proaspat. Si pentru ca italienii sunt „mama si tata” pastelor, eu zic sa ii credem pe cuvant si sa incercam doua retete de paste cu peste. Spaghette cu crap si rosii cherry Spaghetele sunt unele dintre cele mai populare paste, dintre primele care au patruns si la noi si acceptate cu bratele deschise, probabil si pentru ca seamana cu niste taiatei mai grasuti. Pentru reteta de spaghette cu rosii, se folosesc 600 gr de spaghette, 300 gr de file de crap (fara oase), 300 gr de rosii cherry (sunt mult mai dulci decat cele normale si in plus, nu se vor sfarma la fel de tare, pastrandu-si tinuta in timpul prepararii), ulei de masline, o lamaie, sare, piper.
Se fierb spaghetele „al dente”, dupa instructiunile de pe ambalaj, insa neaparat in apa cu sare si putin ulei. Nu fierbeti pastele mai mult decat timpul indicat pe ambalaj, pentru ca se lipesc intre ele si mai apoi, nu au nici un fel de tinuta cand sunt servite. Se scurg de apa si se amesteca cu uleiul de masline. Se tin la baie de aburi, la foc mic, pentru a le pastra calde pana cand preparati crapul.
Citeste si:  Securitatea casei unei femei singure (video)
Pestele se sareaza si se pipereaza, apoi se prajeste la cuptor, intr-o tava cu putin ulei si putina apa si zeama de lamaie, impreuna cu rosiile intregi. Ingredintele din tava se amesteca doar atunci cand pestele este deja facut si rosiile s-au inmuiat. Se face astfel un sos din crap, rosii cherry, uleiul de masline. Puteti adauga si busuioc proaspat, tocat marunt. Se pun pastele pe un plator si se pune peste si compozitia de crap, urmand sa se omogenizeze inainte de servire.
Citeste si:  Decorare sufragerie cu accente din lemn
Farfalle cu ton si fasole In caz ca nu cunoasteti pastele farfalle, sunt cele in forma de „fundita”, inconfundabile si atat de simpatice! Se folosesc cca 600 gr de farfalle (o punga), 400 gr e ton din conserva sau proaspat, 250 de granme de fasole alba din conserva (pentru ca cea uscata va fierbe foarte greu, ori acestea sunt paste rapide), o ceapa, 2 catei du usturoi, ulei de masline, 400 gr de rosii in sus propriun la conserva, 100 ml de vin rosu si condimente dupa gust.
Citeste si:  Reguli de baza in amenajarea sufrageriei
Pastele se fierb asa cum am mai spus, respectand timpul de fierbere de pe ambalaj. Incalziti fasolea din conserva, impreuna cu 2 linguri e ulei de masline, apoi preparati un sos din ceapa tocata marunt si usturoiul pisat, pe care le caliti in ulei de masline, apoi adaugati si tonul, bulionul de rosii si vinul si lasati sa fiarba inabusit, acoperite cu un capac, la foc mic, pana cand sosul incepe sa scada si sa se ingroase. Se adauga fasolea si se mai lasa putin pe foc pentru omogenizare. Se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi, la alegere – patrunjel verde, busuioc sau oregano proaspat, rozmarin.


Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.