fbpx

Retete de pizza

Please select a featured image for your post

Bucataria italiana e pe gustul meu in primul rand pentru ca mancarurile sunt foarte usor de preparat dar sunt atat de bogate, de aromate si de savuroase! Despre pizza am auzit si de bine si de rau, in sensul ca topingurile savuroase nu sunt pe placul siluetei de viespe, dar cine poate rezista unei asemenea tentatii?

Aluatul pentru pizza – reteta de baza Inainte de a va prezenta cateva retete de pizza, sa incepem cu reteta de baza pentru aluat. Desi sunt multe retete de blat de pizza, care mai de care, eu o sa va prezint o reteta de aluat de pizza dospit, simplu de facut. Aveti nevoie de 400 gr de faina, un cubulet de drojdie proaspata, o lingurita de zahar, sare, 100 ml de apa calduta.

Se cerne faina, in mijlocul ei se face o adancitura in care se pune drojdia amestecata cu apa calduta. Se lasa sa creasca putin, apoi se amesteca cu zaharul si sarea si se framanta un aluat elastic, din care se face de un aluat mai mare, pentru o singura pizza, fie 2-3 mai mici, in functie de dimensiunea cuptorului.

Citeste si:  Linoleumul, din nou la moda
Pizza Capriciosa Pentru Pizza Capriciosa aveti nevoie de 3 rosii, anghinare in ulei (un ingredient esential, pe care il gasitit la hypermarketuri), ciuperci proaspete, o bila de mozzarella,3-4 buchetele de broccoli, jambon afumat, masline negre si verzi. Rosiile si ciupercile se curata de coaja si se taie feliute. Buchetele de broccoli se fierb in apa cu sare pana se inmoaie. Cu o pensula, se unge aluatul cu putin ulei de masline, se aseaza intai rosiile, apoi celelate ingrediente in ordine: ciupercile, jambonul, anghinarea, broccoli, maslinele. La sfarsit se pune mozzarella taiata fasii subtiri.
Se coace la cuptor, de preferinta cuptor pe lemne, 20 de minute.

Pizza Calzone Calzone este o pizza inchisa, care ascunde insa o umplutura delicioasa. Dupa ce ati intins blatul in foaie subtire, se pregateste umplutura, din 100 gr de bacon, o biluta de mozzarella, 150 gr de cascaval ras, 100 gr de parmezan ras, 2 linguri de oregano proaspat, 2 oua, 2 linguri de ulei de masline. Mozarella se marunteste cu ajutorul unei furculite, se taie baconul felii sau cubulete, se amesteca cu parmezanul, cascavalul ras, oul crud, sarea si piperul, oregano. Se aseaza umplutura pe aluat, lasand o margine de 2 cm cu care lipim aluatul. Pizza se pliaza la jumatate, se inchide ermetic apasand aluatul cu degetele. Se coace intr-o tava unsa cu ulei de masline, pe ambele parti. Inainte de a introduce pizza la cuptor, se unge cu un galbenus de ou.

Citeste si:  E vara si in casa ta
Pizza vegetariana Pizza vegetariana este ideala pentru perioadele de post sau pentru zilele de Vineri. Pentru o savuroasa pizza vegetariana, aveti nevoie de 200 gr de spanac, o mana de frunze de rucola, 2 linguri de crutoane, maghiran, usturoi, oregano, busuioc, masline verzi, 2 linguri de ketchup. Spanacul se opareste 3-4 minute in apa fierbinte, respectiv se scufunda in apa fierbinte si se strecoara repede, sub jet de apa rece. Spanacul se amesteca cu crutoanele, sare, piper si ierburi aromate. Se intinde pe blat, se presara frunzele de rucola si ketchupul, pentru culoare. Se coace 20-25 de minute.

2 Comentarii
  1. da si eu fac de multe ori pizza,cel mai mult imi place cea cu ton.aluatul classic de pizza peste care punem un sos (facut in prealabil in tigaie dintr-o ceapa si 2 linguri de bulion),un ou batut,cascaval ras,doua conserve de ton,umpic ardei iute sau castraveciori acri.este delicioasa.

Lasă un răspuns la c0pilutza Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.