Retete de snitele

Please select a featured image for your post

Snitele de pui, de porc, de vita, snitele de soia pentru vegetarieni, opiunile pentru snitele sunt nelimitate. Sunt insa cateva retete care au devenit in timp preferatele familiei mele pentru ca sunt delicioase dar si pentru ca sunt rapide si usor de preparat. Chiar daca cele mai bune snitele sunt cele proaspete, poti sa pregatesti o portie mai mare de snitele, pentru mai multe zile in avans si vor fi foarte bune daca sunt incalzite 1-2 minute in cuptorul cu microunde inainte de servire.

Clasicul snitel vienez este din carne de vitel, dat prin pesmet si prajit in ulei. In Austria, la mama lui, snitelul vienez este servit in mod traditional cu feli de lamaie, dulceata de merisoare si cartofi natur sau cartofi cu unt si patrunjel. Daca in meniurile restaurantelor romanesti snitelul vienez se face din porc, pui sau curcan, in Viena snitelul este protejat prin lege si orice mancare servita sub numele de snitele vienez trebuie sa fie din carne de vitel.

Citeste si:  Economie la lumina
Ingrediente pentru sintelul vienez: 4 felii de snitel de vitel, a 200 gr fiecare, 2 oua, 2 linguri de faina, 100 gr de pesmet, 1/2 pachet de unt topit, sare si piper. Spalati bine carnea si tamponati-o cu un burete de bucatarie pentru a indeparta excesul de apa, apoi bateti carnea cu ciocanul de lemn, fara insa a lovi prea tare, pentru ca este destul de fragila. Puteti sa bateti carnea intre doua folii de plastic, pentru a fi siguri ca se bate uniform. Sarati si pieperati carnea. Bateti ouale ca pentru omleta. Incingeti untul. Dati fiecare bucata de carne prin ou, apoi prin faina, apoi prin pesmet si prajiti-o in ulei incins, pe ambele parti, pana cand se rumeneste frumos. Serviti alaturi de cartofi cu unt si patrunjel sau salata de cartofi cu castravete si praz. Pe fiecare buacta de pui, puneti o felie de lamaie.

Citeste si:  Casa ta si animalutul de companie
Cordon Bleu este o variatiune a snitelului vinenez, in sensul ca este tot un snitel de vitel, dat prin pesmet si prajit in ulei, cu diferenta ca in interior are sunca si cascaval. Se pare ca reteta a fost inventata de marele bucatar francez Auguste Escoffier si a suferit o sumedenie de modificari de-a lungul timpul, in functie de preferintele fiecarui bucatar in parte. In timp ce unii gatesc cordon bleu cu carne de vitel, cel mai popular la noi este cordonul breu de pui, umplut cu sunca sau kaiser si cascaval. Gustul cordonului bleu difera in functie de tipul de sunca si de cascaval folosit.
Ingrediente pentru cordon bleu: 4 snitele de pui (respectiv pipet de pui fara os), 100 gr de sunca (4 felii de sunca de Praga), 100 gr de cascaval, 3 linguri cu faina, 4 linguri cu pesmet, 2 oua, sare si piper, ulei pentru prajit. Spala bine carnea de pui si usuc-o folosind servetele de hartie. Fara sa bati carnea cu ciocanul de snitele, fa un buzunaras in fiecare bucata de piept de pui, astfel incat sa incapa o feliuta de cascaval si una de sunca. Inchide buzunarasul cu o scobitoare, condimenteaza-l cu sare si piper si da-l apoi prin faina, apoi prin amestecul de ou si la final prin pesmet.

Citeste si:  Tigaia WOK - Secrete de utilizare
Cordon bleu se prajeste in ulei incins, pe ambele parti, pana cand este frumos rumenit. Daca doresti, ca si varianta, poti sa bati carnea de pui subtire, astfel incat sa fie bine intinsa, sa pui in mijloc sunca si cascavalul si sa rulezi carbea astfel incat sa obtii un cordon bleu rotund, pe care il fixezi cu scobitori si il prajesti la fel ca si cel traditional.


2 Comentarii
  1. si eu fac de foarte multe ori snitele clasice adica carnea batuta ca pentru snitele data prin ou faina si pesmet si prajite bine.sunt delicioase.foarte bune si aceste retete care merita incercate cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.