Retete de toamna

Placinta cu dovleac

Ingrediente
Blat:
1 cana firimituri graham
1 lingura de zahar
4 linguri unt sau margarina, topit
Crema:
2 (240 gr) pachete de crema de branza
3 / 4 cana de zahar
1 (500 gr), portie de dovleac
1 1 / 4 lingurite scortisoara
1 / 2 lingurita de ghimbir
1 / 2 lingurita de nucsoara
1 / 4 lingurita de sare
2 oua
Topping:
2 cesti smantana
2 linguri de zahar
1 lingurita extract de vanilie
12 jumatati de nuci pecan
Preparare:
Se amesteca ingredientele pentru blat.
Pentru umplere, se bate crema de branza si de zahar intr-un castron mare pana se amesteca foarte bine. Se adauga dovleacul, condimentele si sarea. Se completeaza compozitia cu ouale, unul cate unul, amestecandu-se bine dupa fiecare. Se toarna in blat. Se coace timp de 50 de minute.
Intre timp, pentru topping, se combina smantana, zaharul si vanilia. Se asaza pe placinta; se baga din nou la cuptor timp de 5 minute. Se lasa la racit. Se pune ca garnitura pe fiecare felie o jumatate de nuca.

Citeste si:  Camera hainelor din dormitorul doamnelor

Orez cu pui
Ingrediente:
Sare dupa gust
3 linguri de ulei de masline
1 carnat
1 kilogram de pui dezosat si tocat
6 cani supa de pui
3 cesti de orez spalat
3 cepe tocate
4 catei de usturoi
1 lingurita seminte de piper negru
1 lingurita de cimbru
1 lingurita de oregano
1 cana pasta de tomate
Capere tocate cu otet (optional)
1 unitate de pigment verde sau rosu

Citeste si:  Supa de salata verde cu afumatura si pachete de primavara

Preparere:

Se incalzeste uleiul intr-o oala mare.
Se caleste usturoiul. Se adauga carnea de pui, se lasa la prajit, se pune si carnatul. Cateva minute mai tarziu se pun ardeiul, ceapa, condimentele, sare si piperul. Se amesteca si se lasa sa se sa prajeasca timp de cateva minute.

Se adauga si supa de pui cu pasta de tomate dizolvata si orezul se lasa pe foc mare, pana cand incepe sa sece, se adauga caperele, se pune capacul, se da focul mai mic si se lasa sa se sece dupa gust.
Sfat
Se serveste cu salata

Citeste si:  Renovarea si redecorarea casei

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.