Retete de toamna: cocos in vin si iepure cu masline

Cocos in sos de vin

Ingrediente
Friptura
Pieptul cocosului
200 grame slanina taiata bucatele mici
3 cepe micute
2 polonice de supa de cocos
Cimbru, sare, oregano si piper dupa gust.
1 borcan de ghebe
1 pahar de vin rosu
1/2 capatana de usturoi

Garnitura
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
o cana de orez
1 polonic de supa de cocos
O conserva de rosii taiate cubulete
Sare, piper si cimbru.

Mod de preparare
Friptura
Se fierbe pieptul cocosului, dupa care se adauga 200 grame din slanina taiata bucatele marunte, cele 3 cepe taiate julien si 2 polonice din supa de cocos. Se asaza friptura la cuptor pentru 20 min, apoi adaugi 1 borcan de ghebe si un pahar de vin rosu. Se pun si mirodeniile cu un sfert de ora inainte de a scoate tava de la cuptor. Spre sfarsit, se completeaza cu mujdeiul obtinut din usturoi.

Citeste si:  Meniu moldovenesc cu retete de post

Garnitura
Se caleste ceapa, morcovul si ardeiul si telina. Se adauga orezul, supa, rosiile, sarea, piperul si cimbrul. Se lasa la foc mic si se mesteca pana este gata orezul.
Se consuma cald!

Tocanita de iepure cu masline

Ingrediente
1/2 de iepure
2 linguri ulei de masline
1/4 lingura de faina
50 g unt
1 pahar cu vin alb sec
5 cepe verzi si 2 cepe mature, de marime potrivita
3 ciuperci
Masline
Patrunjel verde
Sare, piper, oregano
2 bucatele zahar cubic.

Citeste si:  Cum sa-ti faci un supersfesnic din fitinguri si pexal

Mod de preparare
Dupa ce se spala foarte bine carnea, se lasa circa 5-10 minute infasurata intr-un servet, dupa care se taie in bucatele marunte. Se rumeneste in uleiul de masline si o lingurita de unt. Se adauga apoi ceapa taiata rondele, ciupercile feliate si maslinele. Se lasa pe foc pana cand ceapa devine aurie si se adauga faina. Se presara un praf, doua de sare si piper, si se completeaza mancarea cu vin si un strop de apa. Se acopera oala cu un capac si se fierbe pana ce carnea s-a fragezit bine. La sfarsit se adauga patrunjelul verde, tocat maruint, pentru un plus de savoare. Se serveste cu sosul obtinut din zaharul caramelizat si un cubulet de unt.

Citeste si:  Rians - branzeturi si deserturi frantuzesti

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.