Retete de toamna: hummus si rulada cu branza si dovleac

Hummus

Hummus este un fel deosebit de apreciat in bucataria araba, insa in ultima vreme este des intalnit si in restaurantele de la noi. Probabil te-ai intrebat cum se prepara delicioasa pasta. Nu este greu deloc.

Ingrediente
2 cani de boabe de naut (este de preferat sa fie la conserva. Altfel, s-ar putea sa-ti ia mult timp pana il fierbi. Se rezolva insa cu o oala cu presiune).
1/3 cana de tahini (pasta de seminte de susan).
¼ de cana de suc de lamaie.
1 lingura de sare.
2 catei de usturoi.
1 lingura de ulei de masline.
Paprika.
Patrunjel proaspat taiat.

Puneti nautul, tahini, sucul de lamaie, sarea si usturoiul intr-un blender si omogenizati. Turnati pasta apoi intr-un bol. Presarati ulei de masline deasupra, adaugati apoi paprika si patrunjel. Si gata!

Citeste si:  Adopta un porcusor de Guineea

Ponturi
Este important ca sucul de lamaie sa fie proaspat stors. Puteti chiar depasi cantitatile in cazul in care pasta vi se pare prea groasa. Unora le place cu mai putin tahini sau mai mult usturoi. Daca adaugati si putin sos Tabasco, veti obtine un hummus mai aromat. Improvizati, puteti schimba cantitatile dupa gusturile si preferintele voastre.

Se serveste pe lipii unse cu ulei de masline. S-ar putea sa va placa si putin parmezan, iar painea sa fie introdusa inainte in cuptor, doar cat sa se topeasca usor branza.

hummus

Rulada cu branza si dovleac

Umplutura acestei rulade este una deosebit de consistenta si se serveste rece. Va fi cu siguranta, de mare efect, rulada avand un aspect deosebit.

Citeste si:  Flori de septembrie

Ingrediente:
¾ cana de faina.
1 cana de zahar.
1 lingura de praf de copt.
2 linguri
1 cana de piure de dovleac.
3 oua.
1 lingura de zeama de lamaie.
1 cana de zahar pudra.
250 de grame de crema de branza.
¼ de cana de unt.
1 lingura de extract de vanilie.
½ lingurita scortisoara
½ lingurita ghimbir macinat.
½ nucsoara macinata.

Incalziti cuptorul la 200 de grade, tapetati o tava.
Intr-un castron mare, amestecati faina, praful de copt, zaharul si ultimele trei condimente (scortisoara, ghimbir, nucsoara). Adaugati si piureul de dovleac, ouale si sucul de lamaie. Turnati compozitia in tava si introduceti-o la cuptor. Lasati-o sa se coaca timp de 15 minute.

Citeste si:  Decoratiuni interioare pentru un living calduros

Intindeti un prosop de bucatarie (de preferat, de panza), presarati-l cu zahar pudra si rasturnati foaia din tava pe el. Rulati prosopul pe lungime cu foaia in el. Lasati sa se raceasca timp de 20 de minute.
Pentru umplutura: intr-un castron, amestecati cu un blender sau cu o lingura de lemn crema de branza, untul, vanilia si zaharul pudra.
Cand foaia s-a racit, “derulati” prosopul si intindeti umplutura pe foaie. Apoi rulati-o din nou, de data aceasta fara prosop si inveliti-o in folie de plastic. Puneti in congelator si taiati-o felii inainte de servire (poate rezista fara probleme si doua saptamani in congelator).

Pofta buna!


Un comentariu
  1. Am facut si eu Hummus dupa aceasta reteta: e foarte gustos. Ponturi pentru cine face prima oara:
    1. chiar daca e foarte bine fiert, cojitele de la boabele de naut sunt groase si se simt chiar daca am dat prin masina boabele. Prin urmare, ar fi de preferat sa curatati bob cu bob nautul de coaja. Pasta va iesi mai fina.
    2. urmand cu precizie reteta, pasta a iesit foarte-foarte consistenta, chiar daca am pus zeama de la 2 lamai. citind de pe net si alte retete, si dupa aceasta prima experienta, ar fi bine sa pastrati de la fiertul nautului, o cana de zeama pentru a subtia pasta. va fi mai cremoasa si mai delicata.
    3. cand adaugati tahini puneti treptat: mai intai o lingura si apoi mai adaugati dupa gust. Gustul pastei de susan este foarte pregnant si nu tuturor le place prea mult.
    4. si usturoi puteti adauga in plus, dupa gust. mie imi place cu mai mult usturoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.