Retete de vara

Please select a featured image for your post

Cred ca in perioada asta sunt cam inutile retete de ciorbe si mancaruri grele, e vremea retetelor racoroase, atat de mancaruri cat si de bauturi. Eu va dau doar cateva idei, un start spre racorire absoluta!

Frappe cu ciocolata
Cine zice ca frappe-ul bun se bea doar la o terasa scumpa? Cel mai bun se bea tolaniti intr-un hamac! Si cine va prepara frappeul in aer liber? Voi insiva! Intr-un shaker se pun 3 cuburi de gheata, un pliculet de cafea instant si 2 linguri de inghetata de cacao. Agitam bine shakerul, eventual dansam o salsa cu el in mana, si apoi turnam amestecul intr-un pahar inalt. Peste, se toarna lapte rece pana cand se umple paharul. Veti fi surpinsi: frappe-ul chiar a iesit perfect, are trei straturi si e foarte foarte bun. Deasupra se spiteaza spuma si se toarna toping de ciocolata.

Citeste si:  Secrete de amenajare a micilor terase, din Japonia
Inghetata de limette
Inghetata de limette e deosebita datorita gustului dulce-amarui si racoritoare datorita iaurtului. Ingrediente: 150 gr de iaurt, 1/2 plic de gelatina, 100 gr de zahar pudra, 2 limette. Se topeste gelatina in 3-4 linguri de apa, apoi se topeste si se amesteca in iaurt cu zaharul, sucul si coaja rasa de la cele doua limette. Se amesteca bine, pana la omogenizarea gelatinei, se toarna in forme si se da la congelator.

Salatele de vara
Dupa ce o iarna intreaga am mancat doar mancare gatita si primavara ne-am bucurat cat de cat de verdeturi, vara este cel mai potrivit anotimp sa ne bucuram de salate de tot felul. De ce sa nu transformam salata dintr-o garnitura intr-o masa principala, care poate inlocui un pranz copios si ne face sa ne simtim mai usori si mai sanatosi. Pentru a da consistenta unei salate, trebuie sa adaugam proteine si carbohidrati, Asa ca, salata de vara este pretextul ideal pentru a folosi friptura ramasa de la cina sau pieptul de pui ramas de la gratar. Trebuiesc doar maruntite si asezonate cu rosii proaspete de gradina (gata cu rosiile de import), cu castraveciori, salata verde creata, patrunjel verde, busuioc proaspat si un dressing cat de usor. Pentru carbohidrati, cateva cubulete de cartofi fierti vor face din salata voastra un adevarat festin.

Citeste si:  Marimea potrivita a patului
Orez cu lapte racoros
Trebuie sa recunosc, orezul cu lapte e mancarea mea preferata din copilarie. Acum insa, a ramas in topul preferintelor, doar ca il prepar sub forma de budinca inghetata. Reteta e foarte simpla: se foloseste aproximativ o cana cu orez. Se spala orezul foarte bine si se fierbe direct in lapte, cca 500 ml. Se adauga si 4 pliculete de zahar vanilat. Cand orezul e fiert si a absorbit din lapte, astfel ca arata ca o budinca, se toarna intr-un vas termorezistent jumatate din cantitatea de orez. Se pune apoi un strat de capsuni proaspeti, taiati bucatele si pudrati cu zahar, astfel incat sa aiba si sirop. Se toarna si al doilea strat de orez si se da 20 de minute la cuptor. Apoi, se lasa sa se racoreasca si se da la congelator. Budinca rece va fi atat de aromata!

Citeste si:  Reducerea cheltuielilor cu energia
V-am dat doar 4 idei de retete de vara, insa nu uitati: vara nu exista reguli in bucatarie, fructele si legumele proaspete va permit sa le combinati cum doriti, depinde doar de gusturi si de imaginatie.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.