fbpx

Retete dietetice cu pui

Please select a featured image for your post

Nu degeaba majoritatea dietelor sugereaza carnea slaba de pui ca fiind ideala pentru a pierde kilogramele in plus. Spre deosebire de carnea de porc sau alte mezeluri si produse din carne, 100 de grame de file de piept de pui, are doar 170 de calorii si mai mult de atat, este bogat in proteine si aminoacizi, esentiali unei diete echilibrate. Carnea de pui contine magneziu, fosfor, calciu, este foarte bogata in potasiu si in vitaminele B3 si B6. Veti fi surprinsi, dar la fel ca si ciocolata, carnea de pui stimuleasca secretia de serotonina, hormonul fericirii care ne da starea de bine. Cum gatim puiul dietetic? Sa fim bine intelesi, puiul de la fast-food, prajit pe rotisor si &”uns cu toate alifiile” nu este un produs dietetic. Puiul dietetic este cel preparat in casa, dupa ce i s-a indepartat in prealabil pielita. Este de preferat sa alegeti pieptul de pui fiind carnea cu cel mai mic continut de lipide, deci cea mai putin grasa si foarte usor de gatit. Incercati sa eliminati sarea, vegeta si alte condimente de genul mix pentru pui, atunci cand doriti sa gatiti un pui dietetic. Aromatizarea puiului se poate face foarte bine folosind tarhon, care inlocuieste cu succes sarea, la fel ca si mararul.
Supa de pui cu taietei. Nu degeaba este felul principal administrat bolnavilor diverse operatii: este un preparat usor, care oferta necesarul zilnic de grasimi organismului, insa fara a-l incarca inutil. Supa de pui este simplu de preparat, aveti nevoie doar de 3 pulpe de pui intregi, o canita de paste fainoase, zarzavaturi: 2 morcovi, pastarnac, o radacina de patrunjel, o bucata de telina, o legatura de patrunjel.
Citeste si:  Decorarea peretilor
Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert in apa rece, cu putina sare. Peste carne se adauga si morcovii taiati fasii, pastarnacul, radacina de patrunjel si telina. Se lasa sa fiarba la foc mic, secretul gustului este sa spumati carnea foarte des astfel incat supa sa ramana cat mai limpede. In mod normal, carnea fierbe in 45 de minute, maxim o ora. Cand este fiarta carnea se strecoara supa iar daca nu este destul de limpede, se lasa sa se aseze si se strecoara din nou.
Citeste si:  Noi tendinte in mobilier
Se fierb pastele fainoase si se serveste supa. E de preferat sa puneti intai intr-un bol taieteii, apoi zeama de la supa si apoi patrunjelul verde tocat marunt, daca amestecati taietii cu supa, riscati sa se acreasca mai repede. Din pulpele de pui, carora le indepartam pielita si zarzavatul fiert putem face o salata de boeuf dietetica, cu iaurt in loc de maioneza si condimentata cu multa verdeata.
Citeste si:  Economie la lumina
Tartine cu crema de pui. Cine spune ca daca suntem la dieta, nu ne putem rasfata? Ideale sunt niste tartine, pentru care vom folosi paine neagra sau paine de secara prajita la toast. Pentru crema de pui avem nevoie de o jumatate de piept de pui, o cana de branza de vaci cu continut scazut de grasime, 4 linguri de iaurt slab, o ceapa, 2 oua, putina sare. Fierbem pieptul de pui in apa cu sare si la fel fierbem si ouale, pe care le tinem pe foc 10 minute dupa ce au inceput sa fiarba. Cand puiul este fiert, il maruntim intr-un blender, adaugam cele 2 oua date prin razatoare, iaurtul, ceapa taiata marunt si potrivim cu sare. Dam crema la rece si apoi o servim pe tartinele de paine prajita, asezonata cu verdeturi.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.