fbpx

Retete pentru Valentine’s Day

Poate ca prezenta ta in bucatarie este una pur ocazionala si intamplatoare. Ne-am gandit insa ca, uneori, dragostea ne determina sa facem lucruri nebunesti, cum ar fi prepararea unor retete. Ceea ce va propunem insa nu sunt niste simple preparate culinare, ci unele cu proprietati afrodisiace. Surprinde-te pe tine, depasindu-ti limitele, si surprinde-l si pe el. De Valentine’s Day.

Biscotti cu portocale si migdale

Ati ghicit, elementul afrodisiac al acestei retete este constituit de migdale.

Puteti servi acesti biscuiti alaturi de cafea sau cappuccino.
2 cani si un sfert de faina.
1 cana si un sfert de zahar alb.
Sare.
2 lingurite de praf de copt.
½ cana de migdale maruntite.
1 lingura de coaja de portocala.
3 oua batute.
1 lingura de ulei vegetal.
¼ de lingurita de esenta de migdale.

Mod de preparare
1. Incalziti cuptorul la 175 de grade Celsius. Ungeti si tapetati cu faina o tava de copt.
2. Intr-un bol mare, amestecati faina, zaharul, praful de copt, sare dupa gust, migdalele si coaja de portocale. Faceti un cuib in mijloc in care puneti ouale, uleiul si esenta de migdale. Amestecati cu mixerul pana cand compozitia este omogena.
3. Impartiti aluatul in doua parti si incercati sa le modelati in forma unui cilindru de lungime de aproximativ 20 de cm. Intindeti-le pana rezulta doua foi cu grosimea de 1,5 centimetri. Coaceti cele doua foi in cuptorul preincalzit timp de 20-25 de minute. Asteptati sa se raceasca, apoi taiati-le pe diagonala in felii de 1 centimetru cu un cutit dintat. Bagati din nou la cuptor biscuitii astfel obtinuti timp de 10 sau 15 minute, avand grija sa-i intoarceti si pe partea cealalta. Atunci cand sunt gata, sunt tari si crocanti.

Citeste si:  Bucataria armeana influente din cele mai variate

Salata de pui, mango si avocado

Ceea ce va va trezi simturile este exoticul avocado.
Ingrediente (pentru 6 portii)
2 linguri de zahar brun.
¼ cana de apa.
1/3 cana de zeama de lime.
½ cana sos de chili cu usturoi.
4 cani de piept de pui preparat la gratar.
2 fructe de mango care au fost curatate, carora li s-au scos semintele si care au fost taiate cubulete.
2 fructe de avocado curatate si taiate cubulete.
1 salata verde.

Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie incinsa, puneti zaharul si apa. Asteptati sa fiarba, apoi turnati intr-un castron. Adaugati sosul de chili si zeama de lamaie. Lasati dressingul astfel obtinut deoparte.
2. Intr-un castron mare, amestecati puiul cu mango si cu avocado. Aranjatii frunze de salate pe farfurii, apoi puneti peste ele cateva linguri de pui cu mango si avocado. Turnati dressingul deasupra.

Pont: merge de minune cu un pahar de Chardonnay.

Zmeura cu spuma de ciocolata alba

Ingrediente
1 bol de zmeura.
2 linguri de zahar alb.
2 linguri de lichior de portocale.
1 si ¾ cani de smantana dulce.
150 de grame de ciocolata alba taiata bucatele.
Colorant alimentar rosu.

Citeste si:  Nutritie echilibrata - maslinele

Mod de preparare
1. Puneti zmeura intr-un blender pana cand aveti o compozitie omogena. Treceti-o apoi printr-o sita pentru a indeparta semintele. Puneti intr-un bol, adaugati zaharul si lichiorul si amestecati pana cand se dizolva zaharul. Ar trebui sa rezulte cam o cana.
2. Intr-o tigaie, la foc mic, incalziti ¼ cana de smantana dulce si ciocolata alba, amestecand pana cand se topeste ciocolata. Lasati sa se raceasca pana cand compozitia este calduta. Turnati o lingura din sosul de zmeura pe care l-ati preparat anterior si colorantul alimentar. Mutati totul intr-un bol mare.
3. Intr-un castron de marime medie, bateti smantana ramasa pana cand isi pierde consistenta lichida si nu mai “curge” de pe tel. Turnati-o in amestecul de ciocolata, pe care l-ati pregatit anterior, putin cate putin, pana cand compozitia este omogena.
4. Turnati totul in pahare pentru parfait sau in cupe cu gura larga. Deasupra presarati sosul de zmeura.

Capsune cu ciocolata
Este cel mai simplu desert din lume. Unde mai pui si faptul ca cele doua ingrediente sunt afrodisiace… un motiv in plus sa nu-l evitati.

Ingrediente:
150 grame de ciocolata amaruie taiata cubulete.
500 de grame de capsune proaspete (de preferat, cu codite si frunze)

Topiti ciocolata in cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Tinand capsunile de codita, scufundati-le in ciocolata pe trei sferturi din lungimea lor. Puneti-le apoi pe un platou, indepartati coditele si frunzele si bagati-le in frigider pentru ca ciocolata sa se intareasca. Si gata!

Citeste si:  Cum alegem masa de bucatarie?

Guacamole
Este o reteta bazata tot pe avocado, cunoscut pentru proprietatile sale afrodisiace.
Ingrediente:
2 avocado.
1 ceapa mica, taiata marunt.
2 catei de usturoi, taiati feliute.
1 rosie bine coapta, taiata marunt.
Zeama de la o lamaie verde (lime).
Sare si piper, dupa gust.

Mod de preparare
Curatati de coaja si apoi incercati sa zdrobiti fructele de avocado sub forma unui piure. Adaugati ceapa, usturoiul, rosia, zeama de lamaie, sarea si piperul. Lasati la rece timp de o jumatate de ora pentru ca toate ingredientele sa-si lase aroma. Se serveste cu tortilla (lipii).
Si cu Sauvignon alb.

Paste cu sparanghel
Sparanghelul este faimos pentru proprietatile lui afrodisiace.

Ingrediente (pentru 4 portii)
750 de grame de sparanghel proaspat, curatat si taiat in bucati de 3-4 centimetri.
¼ cana de supa de pui.
250 de grame de ciuperci proaspete, feliate.
400 de grame de paste spaghettini (spaghete mai subtiri).
1 lingura d eulei de masline.
½ lingurita de piper rosu macinat.
½ cana de parmezan.

Mod de preparare
1. Fierbeti pastele.
2. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie. Sotati sparanghelul in tigaie, la foc potrivit, timp de cinci minute. Adaugati supa de pui si ciupercile, lasati-le alte cinci minute.
3. Scurgeti pastele si puneti-le in farfurie. Turnati deasupra sparanghelul cu ciuperci, presarati parmezan si piper rosu.

Serviti cu un pahar de Sauvignon alb.

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.