Retete pentru copilasii intre 1-3 ani

Please select a featured image for your post

Desi multe mamici au impresia ca la varsta aceasta bebelusii mananca orice, vor fi surprinse sa vada cat sunt de mofturosi si cat de mult conteaza pentru ei ca mancarea sa fie in primul rand colorata si interesanta, in timp ce tu esti preocupata ca mancarea sa ii asigure toate elementele nutritive necesare unei zi pline de nazbatii. De aceea, noi iti facem cateva sugestii, astfel incat sa ai din ce alege pentru a nu ramane in pana de idei. Cu timpul, vei observa care sunt alimentele pe care micutul le respinge si care sunt preferatele lui, astfel incat iti va fi mai usor sa ii gatesti. Portia de vitamine – suculetul portocaliu
Pentru ca micutii iubesc sucurile, trebuie sa le satisfaci si acest moft, insa mai degraba cu un preparat natural, facut in casa, decat cu sucurile din comert, chiar daca sunt pentru copii. Pentru un suc plin de vitamine, aveti nevoie de 2 morcovi, o lamaie, 2 portocale, o cescuta de fructe de sezon – struguri, afine, zmeura, nectarine taiate bucatele etc si 4 linguri de miere.
Citeste si:  Supa de iaurt si castraveti si ardei iuti fripti in bacon
Da morcovii prin storcator si fructele de sezon prin blender, stoarce lamaia si portocalele , amesteca sucurile obtinute intr-un blender, impreuna cu mierea. Sucul este gata! Pont: daca nu aveti storcator de fructe sau blender, dati morcovii prin razatoare si apoi trceti-i printr-un tifon, asezati fructele de sezon intr-o sita si paserati-le cu ajutorul unei linguri, pentru a obtine cat mai mult suc cu putinta. Supa de pui cu galuste Supa de pui cu galuste este bogata in vitamine si ideala pentru un prichindel in crestere. Pentru prepararea ei, ai nevoie de: 1/2 kilogram de carne de pasare (eventual un cos sau piept de pui), un morcov, o jumatate de telina, un pastarnac, o radacina de patrunjel, o ceapa mica, o jumatate de legatura de patrunjel verde , un ou, putin gris, o lingurita de unt, sare.
Citeste si:  Pui cu menta si rozmarin si reteta de salam de vara
Se spala carnea foarte bine si se pune la fiert in 2 litri de apa cu sare, impreuna cu legumele. Nu uita insa sa spumezi foarte bine carnea, pentru ca supa sa iasa cat de limpede. Dupa ce carnea si legumele sunt fierte iar supa a capatat o aroma placuta si o culoare galben-deschis (culoarea variaza in functie de cat de grasa este carnea de pui), strecori supa si pastrezi legumele. Supa se pune din nou la fiert si se prepara galustele: freci untul, galbenusul si sarea, apoi adaugi treptat grisul si albusul batut spuma. Cu ajutorul unei linguri, iei din compozitie si pui in suma clocotinda. Daca galustele tind sa se imprastie, inseamna ca nu ai pus destul gris, mai adauga doar putin gris si apoi fa din nou testul, pentru ca daca pui de la inceput prea mult gris, galustele vor fi mai degraba mini-bolovani, deloc pe gustul piciului.
Citeste si:  Planuri de locuinta
O data galustele turnate in compozitie, se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute si se stinge focul. Inainte de a servi, se presara patrunjel tocat, in masura in care copilasul il accepta. Pont: taiati legumele marunt si adaugati-le in farfurie inainte de a turna supa. Daca doriti sa ii dati doar supa cu galuste, fara carne si legume, le puteti pastra pentru o mini salata de boeuf.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.