Retete usoare, de vara

Acum, ca a venit vara, multe dintre noi incep sa se pregateasca pentru costumul de baie, iar o dieta usoara este exact ce ne trebuie. Pentru ca slabitul nu ar trebui sa fie egal cu foamea, va prezentam cateva retete simple, care sunt dietetice, dar delicioase.

Pilaf de dovlecei

3 dovlecei
1 cana de orez
½ ceapa
1 legatura de marar
ulei
sare
bulion sau sos de rosii

Dovleceii se curata si se taie in cubulete. Se calesc in tigaia incinsa, odata cu ceapa tocata, pana cand devin stravezii. Se adauga doua cani de apa si cana de orez si se lasa la foc pana cand se fierbe orezul. Cand este aproape gata sa adauga bulionul sau sosul de rosii (preparat din cateva rosii fierte curatate si fierte) si mararul tocat. Se sareaza dupa gust.

Citeste si:  Detoxifierea organismului II

Pilaful de dovlecei se poate servi cald sau rece, ca fel principal sau ca garnitura.

Gustare din branzeturi

100 g branza dulce de vaci
100 g telemea de vaca
1 iaurt de baut
2-3 linguri de smantana
masline
ceapa verde
marar
sare

Se taie marunt maslinele, ceapa si mararul si se amesteca cu branzeturile si iaurtul, pana iese o pasta. Se sareaza. Se pot adauga si alte mirodenii, dupa gust: usturoi, oregano, piper, etc. Pasta se poate adauga in salate sau se poate intinde pe felii de paine prajita.

Desert din branza dulce

200 g branza dietetica
Zahar, miere sau indulcitor
1 banana
Stafide
Scortisoara
Esenta de rom/portocale/vanilie
Nuci sau alune crude.

Citeste si:  Avem musafiri - ce facem cu ei ?

Banana se taie in cubulete mici si se amesteca cu branza si stafidele. Se adauga 2 picaturi de esenta, scortisoara sau cacao si se indulceste, dupa gust. Nucile sau alunele se toaca marunt si se adauga in pasta. Se poate servi singura sau langa fructe proaspete (capsune, pere, etc).

Barcute din ardei

4 ardei grasi
2 conserve de ton
Doua linguri de unt
Zeama de la jumatate de lamaie
Sare
Marar

Ardeii se spala si se taie in doua, pe lungime. Se curata in interior si se lasa la scurs. Separat, se freaca untul cu sarea, se amesteca tonul, zeama de lamaie si mararul tocat. La final, se obtine o pasta cu care se umplu jumatatile de ardei. Se asaza pe farfurie si se decoreaza cu frunze de patrunjel sau menta.

Citeste si:  Cum pui in valoare un tablou

Chiftelute din conopida

O conopida mica
2 oua
100 g branza
faina integrala
marar
bicarbonat de sodiu
zeama de lamaie

Conopida se desface in bughetele si se fierbe in apa cu sare. Intre timp se bat ouale cu putina sare, se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina pana cand devine o pasta de consistenta smantanii. Cand s-a fiert si s-a racit, conopida se paseaza si se adauga in compozitie, impreuna cu cascavalul ras si mararul tocat. Se fac chiftelute, care se prajesc in tigaia incinsa.


2 Comentarii
  1. reteta cu dovlecei e buna dar daca mai pui si un ardei gras cu legumele, va iesi mult mult mai buna. orezul nu e preferaratul meu insa reteta asta e f buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.