Risotto cu ficatei de pasare si crema de zmeura

Rezonanta straina a cuvantului nu trebuie sa va sperie, risotto nu reprezinta vreo mare filosofie: e o mancare care contine orez si provine din limba si bucataria italiana. Pentru desert, vom folosi fructe care si-au intrat in drepturi in aceasta perioada din an.

Risotto cu ficatei de pasare si sos de rosii
Ingrediente:
Pentru risotto:
300 g ficatei de pasare
300 g orez
supa de pasare
100 g unt
sare, piper.
Pentru sosul de rosii:
500 g rosii
o ceapa
un morcov
o telina
2 catei de usturoi
dafin cimbru
o lingurita de zahar
sare, piper.

Mod de preparare:
Ficateii, bine spalati si curatati de pielite, se inabusa in circa jumatate din cantitatea de unt trecuta la ingrediente. Avem grija sa nu se usuce pe foc. Ii scoatem, ii saram si piperam si ii lasam deoparte. Orezul, bine spalat si uscat, il punem intr-o cratita in care am incins unt, il mestecam sa nu se lipeasca, iar cand incepe sa se ingalbeneasca turnam peste el trei cesti de supa de pasare, il mai mestecam cateva minute si transferam cratita in cuptor, unde o lasam, la foc potrivit, circa 30 de minute.

Citeste si:  Mituri despre cina in oras

Luam o alta craticioara si o ungem bine cu unt. Punem un strat de orez, unul de ficatei si tot asa, avand grija ca stratul ultim sa fie unul subtire de orez. Se pune capacul si se lasa la cuptor 6-7 minute, apoi se rastoarna pe un platou.

Se serveste cu sos de rosii, care se prepara in felul descris mai jos.

Citeste si:  Dieta cu mancare pentru bebelusi

Rosiile se curata de coaja si se taie marunt. Ceapa, morcovul si telina se dau pe razatoare si se pun la calit in unt. Cand sunt rumenite adaugam rosiile, foaia de dafin, cimbrul si cateii de usturoi taiati felioare. Dupa 20 de minute punem o lingurita de zahar, sare si piper si mai lasam totul sa clocoteasca un minut.

Citeste si:  Vinete umplute, povesti si scortisoara

Crema de zmeura

Ingrediente:
250 g zmeura
150 g zahar
300 g frisca
10 g gelatina.

Mod de preparare:
Zmeura, data prin sita sau facuta pasta cu mixerul, se fierbe laolalta cu zaharul. Se amesteca pana se obtine un fel de marmelada subtire. Stingem focul si adaugam gelatina inmuiata in apa rece, pe care o lasam sa se topeasca. Adaugam 200 g din frisaca batuta (pastrand restul pentru mai tarziu un pic), amestecand-o incetisor. Compozitia se toarna in cupe sau mici castronase pe care, ca sa le putem servi sau manca, le tinem doua ore la frigider. Se orneaza cu frisca.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.