Rulou de snitel sarbesc

Vecinii sarbi au fost in comunism principalii nostri furnizori de vegeta, asa ca nu se vor supara ca ne-am mai varat o data nasul in bucataria lor, de unde am extras un fel de mancare pentru carnivori care inglobeaza inclusiv salata. Preparativele demareaza cu procurarea caimacului. Fierbeti doi litri de lapte de tara, lasati-l sa se raceasca si culegeti pojghita de caimac. Daca socotiti, cand va veni vremea sa-l folositi, ca nu-i suficient, il amestecati cu niste smantana cat mai grasa.

Ingrediente:

4 snitele de cotlet de porc a circa 150 g
o ceasca de caimac
4 ardei copti
4 catei de usturoi
2 linguri de otet
o lingurita de miere
o lingura de ulei de masline
2 oua
faina, pesmet
sare, piper
ulei pentru prajit
o lamaie

Citeste si:  Mocheta potrivita pentru casa ta

Mod de preparare:

In vreme ce ardeii copti stau, stropiti cu apa, la inabusit intr-un vas, spre a fi curatati mai usor, preparati sosul in care se vor scalda. Usturoiul se piseaza cu sare si se amesteca apoi cu mierea, otetul si uleiul de masline. Ardeii, fara pielita si fara maciulia cu seminte, ii tavalim prin aceasta compozitie si-i lasam acolo pana terminam urmatoarea treaba. Luam cotletele, indepartam de pe ele orice firicel de grasime si le batem bine-bine cu ciocanul, pana ajung la grosimea unei felii obisnuite de parizer. Le saram, le pieperam.

Fiecare snitel il ungem pe o parte cu caimac, intinzandu-l bine. Luam ardeiul copt din locul unde-l lasaseram si punem cate un ardei, intins astfel incat sa formeze o unica fasie, deasupra stratului de caimac de pe snitel. O margine a snitelului se indoaie spre interior, apoi se infasoara snitelul cu umplutura. Marginea cealalta se indeasa si ea catre interior, ca la orice rulou. Ca să nu se reverse umplutura pe parcursul urmatoarelor operatiuni, ruloul se prinde cu scobitori sau se coase cu o ata mai solida decat cea de papiota, lasand un capat al ei sa atarne mai in afara.

Citeste si:  Retete cu cirese

Batem acum ouale cu furculita, neuitand sa le saram un pic. Luam snitelul, il dam prin faina, apoi, scuturand surplusul de faina, il tavalim prin oul batut. Repetam ambele operatiuni: inca o data prin ou si inca o data prin faina. Abia acum il dam si prin pesmet, apoi il punem la prajit fara sa ne zgarcim la ulei. Se tin rulourile la foc potrivit, pana se rumenesc, si se scot pe o hartie absorbanta de ulei. In cuptorul deja incalzit se pun rulourile intr-o tava prevazuta cu hartie de copt si se lasa vreme de cel mult 15 minute. Cand sunt gata, se stropesc cu zeama de lamaie. Garnitura alegeti-o domniile voastre si nu uitati: inainte sa asezati rulourile pe farfurie, extrageti din ele scobitorile sau firul de ata!

Citeste si:  Amenajarea bucatariei

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.